Danas stiže promjena vremena uz kišu i pljuskove

PrimostenPlus
od PrimostenPlus listopad 6, 2017 11:08

Danas stiže promjena vremena uz kišu i pljuskove

Danas posvuda slijedi jače naoblačenje, kiša, pljuskovi, mjestimice i grmljavina. Oborine najizraženije na sjevernom Jadranu, okolnom gorju, a jačih pljuskova u drugom dijelu dana može biti i u dijelu Dalmacije. U poslijepodnevnim satima sa sjeverozapada djelomično razvedravanje, koje će se postupno nastaviti i prema večeri. Koji izraženiji pljusak tada moguć na krajnjem jugu Dalmacije, javlja N1.

Valja napomenuti kako je već tijekom dana vrlo velika vjerojatnost da u planinama zalepršaju snježne pahulje.

Bit će i vrlo vjetrovito uz umjeren sjeverac i sjeverozapadnjak, a prije svega uz Jadran od sredine dana kada će zapuhati jaka i olujna bura, podno Velebita i s orkanskim udarima.

pljusak

Najviše dnevne temperature na kopnu između 10 i 15 stupnjeva, tek na krajnjem jugoistoku malo više. Uz Jadran od 17 na sjevernom do 24 stupnja na južnom dijelu gdje će u početku još biti i juga.

Temperature će tijekom dana već biti u padu, osobito na kopnu, pa bi već kasnije poslijepodne moglo u unutrašnjosti biti vrijednosti od 2 do 7-8 stupnjeva. Na moru uglavnom između 10 i 13.

U subotu na sjeveru te uz Jadran razvedravanje, no posvuda hladnije, prije svega ujutro. I dalje vjetrovito, no postupno će se do nedjelje situacija smirivati, bit će uglavnom suho, a ujutro u nizinama često i maglovtio. Danju će uz više sunca i dnevne temperature malo porasti, ali ne odviše, uglavnom između 15 i 19 stupnjeva.

 

Izvor:Šibenik.in

PrimostenPlus
od PrimostenPlus listopad 6, 2017 11:08