Pomozimo maloj Luci i njezinoj obitelji da skupi 150 tisuća kuna; I da nam se iz SAD-a vrati živa i zdrava!

PrimostenPlus
od PrimostenPlus lipanj 19, 2018 10:18 Updated

Pomozimo maloj Luci i njezinoj obitelji da skupi 150 tisuća kuna; I da nam se iz SAD-a vrati živa i zdrava!

Ovo je priča o Luci Šeneti, 14-godišnjoj curici, našoj susjedi iz Dubrave, kod Šibenika, koja boluje od raka pluća i srčane ovojnice, koji je metastazirao u njenom krhkom tijelu.’

– Tako počinje pismo-molba, koje je stiglo nama novinarima, sa zamolbom da ga proslijedimo vama, našim čitateljima, Lucinim sugrađanima, ali i svim drugim ljudima koji mogu pomoći njoj i njezinoj majci Franki, koja se za svoje dijete bori kao lavica, i njezinu ocu Darku i bratu Luki, kojima se život unatrag dvije godine okrenuo naopako. Jer, njihova Luca je u tom razdoblju prošla četiri ciklusa kemoterapije, ostala je bez lijevog plućnog krila i srčane ovojnice, prošlo kroz 25 zračenja… Da bi se, kada su već svi mislili da se od sjaja u njezinim velikim, crnim okama vidi svjetlo na kraju tunela i svitanje nakon duge mračne noći, bolest vratila.

– Uslijedila su dva nova ciklusa kemoterapije, po novom protokolu, ali Luci od toga nije bilo ništa bolje. Dapače, čak bih rekla da je i gore. I onda se ukazala mogućnost da se Luca liječi u SAD-u novom metodom, imunoterapijom. U dogovoru s liječnicima na Rebru i američkim liječnicima dogovorili smo da će Luca tu terapiju primati na Rebru. No, u slučaju da ta terapija ne da učinak u vrlo kratkom roku, ili ako se pojave nekakakve komplikacije, mi moramo hitno u taj National Cancer Institute u Betshedi, u Marylandu, u kojemu joj nude mogućnost liječenja s još tri lijeka – kazala nam je Lucina mama Franka.

Iako su joj liječenje i smještaj u kampusu besplatni, sve ostalo – put, vizu, životne troškove tamo snose sami roditelji. Franka je trgovkinja, radi u vrtnom Centru Dubrava, otac radi u Jollya na Radoniću, žive kao i svi mi iz mjeseca u mjesec, a za put u Ameriku, smještaj i boravak trebalo bi im oko 150 tisuća kuna, kojih nemaju, i oko čijeg im prikupljanja evo i mi pomažemo.

Zajedno sa svima vama i svim ljudima dobre volje. Humanitarnu akciju za malu Lucu pokrenula je na društvenim mrežama i Iva Funtek, pomaže joj i Ella Dvornik, koje neumorno dijele i traže od svih drugih: ‘Molim Vas pomozite nam doć do ove cifre i dajmo Luci šansu za život! DIJELITE’.

Zaklada Nora Šitum je obećala, kako saznajemo, ponudila pomoć kad Luce dođe u Ameriku ako nastanu dodatni troškovi liječenja u slučaju kakvih komplikacija. A oni su kod ovakvih teških bolesti prije pravilo nego izuzetak. Luca je, naime, prvo dijete u Hrvatskoj koje boluje od ovakve bolesti, mezotelioma pleure.

Maloj Luci možete pomoći uplatom na račun HR4424070003105006606 OTP banka, IBAN: LUCA ŠENETA (Franka ŠENETA) opunomoćenik, dok uplate iz inozemstva idu na SWIFT: OTPVHR2X, IBAN: HR4424070003105006606 na ime Luca Šeneta.

Piše Zdravko Pilić

Foto Niksa Stipanicev/Hanza Media

 

Izvor:Šibenski.hr

PrimostenPlus
od PrimostenPlus lipanj 19, 2018 10:18 Updated
Napišite komentar

Nema komentara

Još nema komentara!

Napišite komentar! Na ovom članku još uvijek nema komentara, ali vi možete biti prvi.

Napišite komentar
Pogledajte komentare

Napišite komentar

Email adresa neće biti objavljena
Obavezna polja su označena*