Tjedna prognoza: Bura donosi temperature zraka koje će se kretati od 4 do 6°C

PrimostenPlus
od PrimostenPlus studeni 27, 2018 10:00

Tjedna prognoza: Bura donosi temperature zraka koje će se kretati od 4 do 6°C

Bura će donijeti osjetno hladniji zrak i do obale pa će se temperature zraka sniziti i kretati se od 6 do 14°C.

Srijeda će uz umjerenu do umjereno jaku buru i djelomice do pretežno sunčano vrijeme donijeti još niže temperature zraka koje će se kretati od 4 do 6°C.

U četvrtak i petak uz postupno slabljenje bure prevladavati će pretežno sunčano i prohladno vrijeme. Dnevne temperature zraka neznatno će se povisiti, dok one noćne i ranojutarnje zbog vedre noći, osobito u petak približiti će se ili spustiti ispod ništice.

Ciklona koja će se tijekom petka formirati u zapadnom Sredozemlju i premještati se niz Tirensko more rubno će u danima vikenda djelovati na vrijeme kod nas pa se u večernjim satima uz okretanje vjetra na levanat očekuje postupni porast naoblake s mora.

U danima vikenda prema sadašnjim prognostičkim materijalima očekuje se djelomice do pretežno oblačno vrijeme uz mogućnost za slabu kišu, osobito u nedjelju. Puhati će slabo do umjereno jugo i levanat koje će u nedjelju okrenuti na slabu buru. Temperature zraka će biti u manjem porastu i kretati će se od 5 do 12°C, prognozira Šibenik meteo.

 

Izvor:Šibenik.in

 

PrimostenPlus
od PrimostenPlus studeni 27, 2018 10:00