Konoba Dvor – Novi raj za gurmane u Primoštenu

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus kolovoz 7, 2018 09:30

Konoba  Dvor – Novi raj za gurmane u Primoštenu

Kao što samo ime govori, Dvor je uistinu dalmatinski kameni dvor, ali razlika je što je u ovom dvoru smještena konoba te je tako naš Primošten bogatiji za još jedno mjesto s dobrom hranom. Konoba nije smještena uz more, nije u popularnim ulicama koja obiluje gužvom ljudi, novootvoreni Dvor je simpatično skriven u primoštenskim uskim ulicama. Uvučen dovoljno da uistinu prave gurmane zaintrigira na dolazak, ali kad malo bolje pogledate lokacija je idealna.

Daleko od gužve turista koji vam htjeli ili ne imaju izravan pogled na tanjur. Konoba Dvor je smještena u dvoru obiteljske kuće mladog vlasnika. Kamen, drvo i dalmatinske starine s modernim detaljima je magična kombinacija koja upotpunjuje doživljaj ovog mjesta. Ili kako bi se popularno na engleskom reklo “rustical with a modern twist”, ova fraza uistinu najbolje opisuje mjesto.

Neupitna čar Dvora najviša dolazi do izražaja kada padne noć i upale se  rasvjetna tijela i ožive uistinu romantičnu atmosferu ovoga mjesta. Vlasnici ovoga mjesta je mladi entuzijastični dvojac, Blaž i Luce koji kažu kako im je kvaliteta namirnica i njihova adekvatna obrada na prvom mjestu. Kroz smijeh pričaju kako su se najviše svađali oko izbora jela, ali kao u svemu, kompromis je najvažniji te je njihov jelovnik sretno dogovoren. Pričaju kako svojim izborom nude za svakoga ponešto.

Curama u izlasku će se zasigurno svidjeti kokteli kao što su Hugo ili Mojito. Ako ste mladi par koji je u šetnji željni tradicionalne lijepo dekorirane dalmatinske plate pršuta i sira uz pripadajuće vino- ovo je mjesto za vas. Bilo da ste obitelj, koja želi isprobati tradicionalnu dalmatinsku peku, ovo mjesto je nedvojbeno za vas.

Za sve ostale neodlučne pripremljen je menu s jelima koja će vam osoblje preporučiti na osnovi vaših preferencija. Na vama je samo da se opustite i prepustite ovom uistinu osvježavajućem novom mjestu.  Na nama je samo da Dvoru poželimo sreću u radu, a vama dobar tek!
Vidimo se u konobi Dvor u Ulici put Briga 31
PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus kolovoz 7, 2018 09:30