Najčudniji brodovi na svijetu

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 4 veljače, 2022 12:33

Najčudniji brodovi na svijetu

More je od pamtivijeka bilo izvor napretka za svako pleme, kraljevstvo ili državu koje mu je imalo pristup. Danas je značajnije nego ikada, jer je transport morem ključan za opstanak svjetske trgovine, čak u većoj mjeri nego internet. Jeste li znali da se prijevoz 90% svjetskih dobara odvija putem mora? U ovom trenutku svjetskim morima plovi gotovo sto tisuća komercijalnih brodova, dok se ukupan broj plovila može samo nagađati. U svakom slučaju, riječ je o milijunima. U toj nepreglednoj floti postoje neki koji se ističu neobičnim dizajnom ili namjenom, zbog čega privlače poglede i posjetitelje gdje god se pojavili.

Carnival Fantasy

Najbolji način za provesti vrijeme na moru je imati party non-stop, a to nudi Carnival Fantasy. Riječ je zapravo o cijeloj floti brodova gdje tulum nikad ne prestaje, jer to nisu brodovi nego ploveći noćni klubovi. Tko god voli partijati, na Carnival Fantasy to će činiti danonoćno uz neograničenu hranu i piće, dok se za dobar ritam brinu najbolji DJ-evi Las Vegasa i Miamija. Možete birati vikend-putovanje na kojem ćete se brzo riješiti nakupljenog stresa, ili tjedno divlje krstarenje duž američke istočne i meksičke obale. I u Hrvatskoj možete doživjeti slično iskustvo ako se ukrcate na Zrće Booze Cruise, javite nam dojmove!

Palm Beach Princess

Moderne demokratske države imaju jasno definirane zakone. Kada je riječ o igrama na sreću, ti zakoni su ujedno i prilično strogi, jer uzimaju značajan postotak od osvojenog iznosa. Kako bi izašli u susret igračima i omogućili im cjelokupan iznos kojeg zarade, pojedine kockarnice kupile su putničke brodove i preradile ih u prava kasina. Među najpoznatijim i najluksuznijim brodovima je Palm Beach Princess, koji svoje igrače ukrca u luci i s njima otplovi 12 nautičkih milja daleko od obale u međunarodne vode, gdje prestaju zakoni svake pojedine države. Na dobitke se ne plaćaju porezi, zbog čega je Palm Beach Princess tijekom svakog izlaska na pučinu popunjen do posljednjeg mjesta. Fantastično luksuzan i opremljen najmodernijim poker stolovima i drugim kockarskim aparatima, ovom brodu nije problem dobro zabaviti svojih četiri tisuće putnika i usput nekima od njih napuniti džepove do vrha. Kod nas još ne postoji ovakva ponuda, ali vi uvijek možete iz udobnosti svog doma otići na kakav online casino i ondje okušati svoju sreću.

Cosmic Muffin

Kao što smo rekli u uvodu, morima danas plove milijuni različitih plovila. No Cosmic Muffin unikatan je u svakom pogledu, jer to zapravo nije brod, nego zrakoplov. Ili, da budemo precizniji, oboje. Boeing 307 Stratoliner linija je zrakoplova ovog proizvođača koja je ušla u službu 1940. godine. Jedan takav Stratoliner 1964. godine teško je nastradao u oluji, zbog čega više nije mogao letjeti. Netko se umjesto toga sjetio ukloniti mu krila i postaviti ga na brodski trup, učinivši ga prvim i jedinim zrako-brodom ikad napravljenim. Iako je značajno preuređen kako bi plovio morem, njime se upravlja iz originalne kabine kakva je bila kad je Boeing 307 sišao s proizvodne trake. I vi možete ploviti njime ako posjetite Fort Lauderdale u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je Cosmic Muffin jedna od najvećih turističkih atrakcija.

Seawise Giant

Brod s najvećom istisninom u povijesti. Iznosila je nevjerojatnih 657.019 tona, zbog čega je Seawise Giantov trup bio 25 metara uronjen u vodu. Iz tog razloga nije mogao proći kroz glavne morske putove poput Sueskog, Panamskog ili Engleskog kanala. Porinut je 1979. godine u Japanu, ali originalni naručitelj ga je odbio preuzeti zbog problema koji su se pojavili prilikom testiranja na moru. Nedostaci su naknadno ispravljeni, nakon čega je služio kao super-tanker, najveći takve vrste ikada. Pao je kao kolateralna žrtva Iračko-iranskog rata 1988. godine, kada su ga u bombardirali irački zrakoplovi. U to se vrijeme, srećom, nalazio usidren u luci, zbog čega nije bilo ljudskih žrtava. Zbog velikih oštećenja je otpisan, no naknadno je osposobljen i nastavio plovidbu sve do 2009. godine, kada je prodan u staro željezo. Od njega je ostalo tek 30 tona teško sidro, koje možete posjetiti u muzeju u Hong Kongu.

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 4 veljače, 2022 12:33
Napišite komentar

Nema komentara

Još nema komentara!

Napišite komentar! Na ovom članku još uvijek nema komentara, ali vi možete biti prvi.

Napišite komentar
Pogledajte komentare

Napišite komentar

Email adresa neće biti objavljena
Obavezna polja su označena*