‘1000 Things to do in Šibenik’ po uzoru na svjetske metropole

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 10 lipnja, 2014 08:24

‘1000 Things to do in Šibenik’ po uzoru na svjetske metropole

Facebook stranica ‘1000 Things to do in Šibenik’ od jučer turistima i domaćima nudi pregled najatraktivnijih događaja i lokacija u Šibeniku. Stranica je napravljena po uzoru na slične stranice u svijetu, a kreatori stranice su na ideju došli kad su bili u Beču gdje im je od velike pomoći bila bečka verzija stranice

– Prvi put sam vidjela ovakvu stranicu u Beču. Trebala nam je kad smo željeli naći neke stvari, vidjeti što je aktualno i besplatno odnosno kad nas je zanimalo koji se gradski sadržaji nude. Stranica je više namijenjena strancima nego nama, a svi gradovi koji imaju takvu stranicu, sadržaj nude na engleskom – kazali su nam kreatori stranice ‘1000 Things to do in Šibenik’.

šibenik spomenik

 

Zasada nedostaje slika, a ideja je također da se podrže mladi šibenski fotografi odnosno da stranci vide njihov radove. Uz fotografije će biti i tekst na engleskom koji će objasniti o čemu se radi i ispričati neke zanimljive činjenice.

– U Šibeniku je raširen WI-FI odnosno internet je poprilično pristupačan što je dobro jer na stranici se može vidjeti što vrijedi pogledati u blizini. Na stranici će biti fotografija jednom dnevno, čisto kao informacija – dodaju.

šibenik katedrala

Svi zainteresirani mogu se javiti u inbox stranice, poslati slike koje trebaju biti široke barem tisuću pixela. Također organizatori pozivaju Šibenčane koji imaju volje biti administratori stranice da im se jave u inbox stranice. Naravno, traži se ozbiljnost i da stranica bude slična takvim stranicama u svijetu koje su se pokazale kao pun pogodak te kao još jedan vid turističke promocije prenosi Šibenik In.

šibenik panorama

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 10 lipnja, 2014 08:24