11. izdanje DORF-a stiže u Primošten

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 30 ožujka, 2017 07:28

11. izdanje DORF-a stiže u Primošten

Prošlo ljeto započeta suradnja između SuperUha i vinkovačkog festivala glazbenog dokumentarnog filma DORF ove će godine biti okrunjena petodnevnim zajedničkim programom. Dva dana prije službenog početka SuperUho Festivala, 5. i 6. kolovoz, pripast će tako glavnom programu 11. izdanja DORF-a, u sklopu kojeg će, između ostalih sjajnih filmova, biti prikazani i The Man from Mo’Wax te The Sad & Beautiful World of Sparklehorse

The Man from Mo’Wax film je koji u svojih gotovo dva sata trajanja prikazuje fascinantnu životnu priču Jamesa Lavella, jednog od ključnih aktera sjajne bristolske glazbene scene devedesetih i pokretača lokalne glazbene revolucije koja će se pod etiketom trip hop postepeno proširiti diljem svijeta. Ovu nesvakidašnju i gotovo tragičnu priču u kojoj je prikazano koliko kratak može biti put od slave i uspjeha do gotovo potpune propasti, otvoreno pričaju brojni bliski mu suradnici među kojima su DJ Shadow, Ian Brown, Josh Homme, Thom Yorke, 3D iz Massive Attacka, Grandmaster Flash, Gilles Peterson i mnogi drugi.

Još je daleko potresnija priča o Marku Linkousu, sjajnom američkom kantautoru koji je stajao iza kultnih Sparklehorse. The Sad & Beautiful World of Sparklehorse donosi nam priču o životu i tragičnoj smrti ovog genijalca koji se tijekom gotovo 3 desetljeća duge karijere borio s depresijom i ovisnošću, ali i objavio 5 izvrsnih Sparklehorse albuma na kojima je sudjelovala fascinantna lista gostujućih glazbenika, među kojima su se našli: Tom Waits, PJ Harvey, Danger Mouse, Dave Fridmann, David Lynch, John Parish, James Mercer, Wayne Coyne, Julian Casablancas, Black Francis, Iggy Pop, Nina Persson, Suzanne Vega i Vic Chesnutt.

Glavni filmski program održat će se na Iskonovoj festivalskoj plaži, zasigurno jednoj od najljepših na ovom dijelu Jadrana, a ovo će idilično okruženje biti upotpunjeno i pogledom na stari Primošten koji će predstavljati svojevrsnu festivalsku kulisu smještenu iza filmskog platna.

Nakon projekcija filmova na već poznatoj lokaciji na kojoj su smještene pozornice SuperUha, 5. i 6. kolovoza zasvirat će pomno odabrani izvođači čija imena stižu ubrzo.

Autor ovogodišnjeg DORF plakata je Miroslav Sekulić-Struja, hrvatski slikar i višestruko nagrađivani strip autor koji živi i radi u Parizu. Objavio je dva uspješna strip albuma za francusku izdavačku kuću Actes Sud. Posljednjih godina surađivao je s Centrom Pompidou, sudjelovao je na više festivala, samostalno izlagao u Parizu, Angoulêmeu, Bordeauxu, Saint Malou, Aix-en-Provenceu, Bruxellesu, Liègeu i Toulonu. Trenutno radi na trećem autorskom strip albumu i priprema novu izložbu u Parizu.

Uz samu plažu bit će smješten i festivalski kamp u potpunosti natkriven gustom borovom šumom, a u kojem, dok ne svira glazba, zvučnu kulisu uz nezaobilazne cvrčke stvara i ugodan šum mora. Kamp će biti otvoren 5. kolovoza u 12:00 sati i radit će sve do 10. kolovoza do 12:00 sati.

Ulaznice za SuperUho, na kojem su trenutno najavljeni Buzzcocks, Shellac, Billy Bragg, Conor Oberst, Jessy Lanza, Sara Renar i Gracin, a nova imena stižu uskoro, omogućit će ulaz i na sve događaje u skopu DORF-a.

Trenutna cijena festivalskih ulaznica je 250 kuna i vrijedi do 18.6., a do istog će se datuma moći kupiti i kamperske ulaznice po cijeni od 120 kuna, znači komplet koji omogućava posjet svim događanjima u sklopu SuperUho i DORF festivala, te petodnevno kampiranje na prekrasnoj lokaciji u ovom paketu koštaju samo 370 kuna.

 

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 30 ožujka, 2017 07:28