BOĆARI PRIMOŠTENA SLAVILI U DERBIJU LIGE

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 15 travnja, 2017 21:17

BOĆARI PRIMOŠTENA SLAVILI U DERBIJU LIGE

Nakon gotovo šest mjeseci pauze boćari Primoštena nastavili su natjecanje u 3. HBL – Srednja Dalmacija, te su u Nedjelju u derbiju 8. Kola na boćalištu „Marina lučica“ svladali  kongurenta u borbi za prvo mjesto ekipu „Stivan“ iz Sutivana na Braču rezultatom 16:6. Iako su boćari Primoštena na kraju susreta ostvarili uvjerljivu pobjedu do iste su došli teže od očekivanog jer su nakon odigranih prvih klasičnih igara gubili rezultatom 6:2, a jedinu pobjedu ostvario je Renato Markoč izvrsnom igrom u pojedincu. Boćari Primoštena su na tapetima u tzv. tehničkim disciplinama preokrenuli rezultat u svoju korist i poveli 8:6, iako je u brzinskom izbijanju Brački boćar Antonio Kusanović imao sve u svojim rukama da stigne i prestigne 35 pogodaka Ante Papka jer je dvadesetpet sekundi prije kraja imao 33 pogotka ali je do isteka vremena promašio tri boće za redom, pogodivši zadnjom za konačna 34 pogotka. Druge klasične igre Primoštenci su odigrali puno bolje, te su ostvarili pobjede u sve četiri disipline za ukupnu pobjedu rezultatom 16:6 čime su povećali prednost na šest bodova ispred Bračkih boćara.

Najbolji u redovima Primoštena bio je Renato Markoč sa šest osvojenih bodova, te Ante Papak i Gabriel Lorento Perkov sa po četiri boda, a vrijedi istaknuti odličnu igru i pobjedu Marka Gojević u drugom pojedincu.     

 

BK „PRIMOŠTEN“ – BK „STIVAN“  16:6  (192:155)   

Pojedinac:  Renato Markoč – Valerio Radmilović  13:0                                                            Par:  Jakov Matošin, Marko Gojević – Markito Mirić, Zoran Mladineo  9:13                                                        Trojka:  D.Markoč (Al.Papak), J.Miliša, G.L.Perkov – D.Fabijanović, A.Kusanović, I.Bilokapić  8:10

Krug:  Ante Papak Božidar Budimir Bekan  15:19

Brzinsko izbijanje:  Ante Papak –  Antonio Kusanović  35:34

Precizno izbijanje:  Renato  Renato Božidar Budimir Bekan  20:14

Štafetno izbijanje:  Ante Papak, Gabriel Lorento Perkov Z.Mladineo, V.Radmilović   36:33

Pojedinac:  Marko Gojević – Božidar Budimir Bekan  13:3

Par:  Jere Miliša, Gabriel Lorento Perkov – Damir Fabijanović, Zoran Mladineo   11:7

Trojka:  Josip Prgin, Darko Markoč, Jakov Matošin M.Mirić, A.Kusanović, I.Bilokapić  13:6

Krug:  Renato Markoč – Valerio Radmilović  19:16

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 15 travnja, 2017 21:17