Talijani vole hrvatske otoke

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 11 svibnja, 2021 08:33

Talijani vole hrvatske otoke

U svibanjskom izdanju specijaliziranog talijanskog nautičkog mjesečnika Nautica, kojeg prati preko 100 tisuća čitatelja, objavljena je velika reportaža pod nazivom „Hrvatska, zaštićeni dalmatinski otoci, od parka do parka“, dok je renomirani talijanski mjesečnik Bell’Europa, kojeg prati oko 150 tisuća čitatelja, objavio reportažu pod nazivom „Skriveni otoci kod Zadra“, izvijestila je direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Italiji Viviana Vukelić, koja je dodatno istaknula da su navedene reportaže rezultat press putovanja organiziranih u suradnji sa sustavom turističkih zajednica u Hrvatskoj.„Reportaže o Hrvatskoj lansirane su uoči glavne turističke sezone kada je najtraženiji odmor koji omogućuje mir i sigurnost.

Upravo zbog toga do posebnog izražaja dolazi hrvatska turistička ponuda na otocima, ali i nautika kao vrlo tražen proizvod među Talijanima koji je do posebnog izražaja došao uslijed globalne pandemije korona virusa. Naša je zemlja doista idealna turistička destinacija za nautičare, a Talijani posebno cijene profesionalnost i organizaciju prihvata u hrvatskim marinama“, istaknula je Vukelić, dodavši kako tržište Italije zahtjeva stalnu promotivnu prisutnost zbog čega se pozitivan imidž Hrvatske kontinuirano održava putem medija i društvenih mreža.

Autorica reportaže u mjesečniku Nautica poznata je talijanska novinarka Patrizie Magi koja u članku ističe ljepote hrvatske obale te nacionalnih parkova i parkova prirode na otocima. Na osam stranica reportaže čitateljima je predstavljena nautička ponuda dalmatinskih otoka kao idealnih i sigurnih nautičkih destinacija, a sve je popraćeno atraktivnim fotografijama. U sklopu reportaže navedeni su i korisni linkovi te informacije o otocima, marinama, ulasku u Hrvatsku i protokolima koji su na snazi. S druge strane, reportaža mjesečnika Bell’Europa govori o ljepotama otoka u zadarskom arhipelagu, pri čemu se posebice ističu otoci Ist, Olib i Premuda, koji nude idealne uvjete za ljetni odmor za sve one koji traže odmak od masovnog turizma.Dodajmo kako se na tržištu Italije upravo održava i prvo virtualno izdanje Međunarodnog sajma turizma u Milanu BIT, koji je je do 11. svibnja otvoren za poslovnu publiku, a nakon toga, do 14. svibnja, za opću publiku. Na sajmu sudjeluje više od 1.500 izlagača iz cijeloga svijeta među kojima su destinacije, agencije, hoteli, turoperatori, prijevoznici i dr. Od hrvatskih predstavnika na sajmu sudjeluje i Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Italiji zajedno s 15 suizlagača među kojima su turističke zajednice Kvarnera i grada Zagreba, Jadrolinija, Valamar Riviera, Uniline Hrvatska, Katarina Line, Maslinica Hotels and Resort, Amber Travel, Abacus Tours, Perfecta Travel, Kempinski Adriatic, HIT Dalmatia DMC, Eklata, Blue Waves Resort te Losinia.

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 11 svibnja, 2021 08:33