To je Primošten

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 30 srpnja, 2022 13:09

To je Primošten

Ovaj biser među gradićima srednjeg Jadrana morate barem jednom posjetiti.

 

Na našoj se obali mogu pronaći brojna magična mjesta, skrivene uvale i šarmantni gradovi, no rijetko koji grad očarava svojom chill vibrom, lijepim plažama i uređenom infrastrukturom kao što to čini Primošten. Ovaj obalni grad u Šibensko-kninskoj županiji nalazi se na 20 minuta vožnje automobilom od Šibenika te nudi ponešto za svakoga – odlične beach barove za mlade, luksuzne vile za one željne potpunog odmora, ali i lijepe, šljunčane plaže za obitelji s djecom. Uz sve to, tu je i predivna stara jezgra grada, marina za nautičare i mogućnost organiziranih izleta na obližnje Kornate.

Inače, Primošten je sastavljen od dva velika poluotoka, od kojih se na jednom smjestio grad sa svojim slatkim ulicama, lijepom starom crkvom s koje puca predivan pogled na more te brojnim konobama i dućanima, a na drugom se pak mogu pronaći najljepše plaže mjesta.

Ako se odlučite posjetiti Primošten, moći ćete birati između Male i Velike Raduče, divnih plaža koje su prije nekoliko godina uređene i pošljunčane, pa su sada idealno mjesto za fotkanje instagramljivih fotki, ali i uživanje u masaži na plaži.

Uz sve to, tu su i lijepo uređene šetnice uz more, plaže za pse, ali i mogućnost kratkog planinarskog uspona do kipa Gospe od Loreta, koji se nalazi na brdu koje gleda na sam poluotok Primoštena te pruža sjajnu poziciju za pogled iz ptičje perspektive na cijelo područje. Realno gledajući, u Primoštenu vam ništa ne može nedostajati – to je sladak, malen, ali živahan gradić koji krase prirodna ljepota, čisto plavo more, borove šume, ali i dobra geografska pozicija. Ako se naime zaželite noćnih izlazaka, do Šibenika vam treba manje od pola sata, što je vrlo praktično.

Ono što bismo vam svakako preporučili ako posjećujete Primošten je posjet beach baru Bau bar, koji se nalazi u stijeni pored male, intimne plažice. Upravo u tom baru možete pronaći najbolje koktele u Primoštenu, ali i gledati najljepši zalazak sunca.

Da zaključimo, Primošten je divan gradić svakako vrijedan posjeta. Ako već ne ove godine, onda neke sljedeće.

Text: jolie.hr

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 30 srpnja, 2022 13:09