FOTO / VIDEO – Klencavica 2022

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 19 rujna, 2022 14:43

FOTO / VIDEO – Klencavica 2022

Klencavica, školica, balerine, hop stop, zoga- ova igra ima pregršt različitih naziva no cilj joj je uvijek isti, skakutanjem pobijediti protivnika. Potječe još iz rimskog doba. Prvotno se koristila kao vojni trening za pješadiju u rimskoj vojsci pod punom vojnom spremom duž 30m dugog igrališta kako bi poboljšala rad nogu. Rimska djeca su onda počela oponašati vojnike crtajući male rešetke na tlu.

Zahvaljujući maštovitoj rimskoj djeci mi danas imamo Svjetsko prvenstvo u klencavici. Nakon dvogodišnje pauze, jučer se održalo 5. Svjetsko prvenstvo u klencavici. Idejni začetnik i organizator Ernest Matošin uz suradnju TZ Primošten okupili su preko stotinu sudionika. Skakali su veliki, srednji i mali i to u četiri kategorije.
U najmlađoj kategoriji, djeca vrtićke dobi, pobjedu je odnio Samuel Shkreli, srebro Laura Soža, a broncu Denis Bolanča.
U kategoriji od prvog do četvrtog razreda do zalata je doskakutao Ivano Drlja,  srebra Ena Gašperov, a do bronce Filip Prgin.
U kategoriji od petog do osmog razreda aktualni svjetski prvak u klencavici Filip Matošin obranio je svoju titulu. Filip je ovom pobjedom peti put zaredom osvojio zlato i svojoj kategoriji. Drugo mjesto pripalo je Viktoriji Matošin, broncu je kući ponijela Leona Vrcić.
U posljednjoj kategoriji “odrasli” zlato je osvojila Anđela Prgin koja je do svoje titule svjetske prvakinje u klencavici odskakutala u haljini i japankama, jako specifično. Srebro je osvojila Antonia Bolanča, dok je broncu kući ponio Ivan Marinov.
Hvala svima na sudjelovanju, vidimo se dogodine.
Do skakutanja!
Hvala  Rita V. za opsežan tekst;)
Foto: Ivan Pancirov
PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 19 rujna, 2022 14:43
Napišite komentar

Nema komentara

Još nema komentara!

Napišite komentar! Na ovom članku još uvijek nema komentara, ali vi možete biti prvi.

Napišite komentar
Pogledajte komentare

Napišite komentar

Email adresa neće biti objavljena
Obavezna polja su označena*