Proslava Gospe od Loreta, zaštitnice Primoštena

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 9 svibnja, 2023 14:00

Proslava Gospe od Loreta, zaštitnice Primoštena

Stoljetna proslava Gospe od Loreta, zaštitnice Primoštena ove godine okupiti će brojne posjetitelje. Slavlje počinje u utorak, 9. svibnja sa svetom misom i tradicionalnim paljenjem svitnjaka, nakon čega slijedi vatromet i nastup mladog glazbenika Stjepana Lacha na glavnoj pozornici, Trgu Rudina. Ulaz je besplatan.
– Proslava najdražeg dana u godini i povijesno značajnog blagdana koji ujedno predstavlja i Dan Općine Primošten vraća se u velikom stilu. Posebno nas veseli činjenica što ćemo ove godine moći svi zajedno proslaviti i svojim prisustvom uveličati dan Gospe od Loreta – priopćeno je na Facebook stranici Visit Primošten.
U srijedu, 10. svibnja počet će Svečana procesija kroz mjesto u 10.30 sati, te nakon procesije slijedi misno slavlje. Kada završi misno slavlje, posjetitelje očekuje nastup Puhačkog orkestra Primošten uz tradicionalno primoštensko kolo predvođeno Udrugom građana Općine Primošten-KRČ, te zakuska ispred Turističke zajednice
– Ovim putem pozivamo sve mještane, štovatelje Gospe od Loreta, sve stanovnike županije Šibensko – kninske, ali i osobe iz drugih županija koji su u mogućnosti da dođu do Primoštena, isto tako pozvani su svi naši dnevni posjetitelji i turisti da sa nama proslave našu Gospu od Loreta.
Tekst: Šibenski Portal
PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 9 svibnja, 2023 14:00