Amerikanci tvrde: Ovo je 10 razloga zbog kojih je Hrvatska nova vruća turistička destinacija za mlade

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 5 lipnja, 2015 11:12

Amerikanci tvrde: Ovo je 10 razloga zbog kojih je Hrvatska nova vruća turistička destinacija za mlade

‘Bezbroj je razloga zbog kojih je Hrvatska novi hotspot za mlade koji vole putovati, pa ne čudi da su mnogi turistički stručnjaci potvrdili značajan porast rezervacija za Hrvatsku ove godine. To je jedna od novih najpoželjnijih svjetskih turističkih destinacija’, kaže Gordon te navodi razloge zbog koji je Hrvatska, kako ona tvrdi, ne samo “nova genijalna destinacija za mlade koji vole putovati” nego i idealno mjesto za “epski odmor”. Evo što ju je toliko oduševilo, prenosi Index.

1. “Game of Thrones”

Od predivne srednjovjekovne scenografije Dubrovnika do povijesne arhitekture Splita, Hrvatska nudi pregršt lokacija koje će oduševiti obožavatelje fantastike, posebno zato što se upravo na nekim od tih lokacija snimala njihova omiljena serija. Novi naraštaji turista sve više istražuju i žele upoznati uživo fantastična mjesta s ekrana, a upravo je ova serija dovela, i dovodi, mnoge od njih u Hrvatsku.

2. Savršena klima

Hrvatska ima odličnu, pravu mediteransku klimu. Puno sunčanih dana, topla proljeća, vruća ljeta i fantastično, čisto plavo more koje je jednostavno neodoljivo. Kad vidite tu tirkiznu ljepotu, morat ćete se uštipnuti da se uvjerite da ne sanjate.

primošten foto

3. Nova glazbena meka

Hrvatsku često nazivaju “novom Ibizom”, ne bez razloga. Ova zemlja ubrzano postaje ultimativna destinacija za ljubitelje dobre glazbe i odličnih glazbenih festivala. Otok Pag poznat je po glazbenim događanjima, a tu je još puno drugih lokacija.

4. Krstarenje

Hrvatska obala je nevjerojatna. Oduševit će vas vožnje brodom, mirno i toplo more. Ova vrsta uživanja nije više rezervirana samo za bogate i slavne – i mladi si mogu priuštiti grupne višednevne izlete brodom, krstarenje, jedrenje, istraživanje otoka, uživanje na pučini… Cijena za to je niska, s obzirom na luksuz koji dobijete.

foto dana primošten

5. Više za manje para

U usporedbi s njenim mediteranskim susjedima, Hrvatska svojim mladim posjetiteljima nudi puno više za istu cijenu. Kada pričamo o novcu, Hrvatska je prijatelj vašeg budžeta. Samo – treba do tamo doći.

6. Kultura

Ova zemlja ima šarenu i bogatu kulturnu baštinu. Mnogi njeni dijelovi pod zaštitom su UNESCO-a. Razne svetkovine, viteške borbe, tradicionalni obrti kao što je izrada čipke… sve to i još više Hrvatska njeguje i danas, a kada jednom to doživite pamtit ćete to kao jedinstveno iskustvo. Nema sumnje da hrvatska kultura obiluje iznimnom umjetničkom scenom, počevši od glazbe, preko filma, plesa i kazališta pa do lokalnih običaja. U Hrvatskoj vlada ležerna i opuštena vibra, a dokaz tome je i činjenica da su, primjerice, nudisti uvijek dobrodošli.

gospa primošten

7. Nevjerojatna priroda

Prirodne ljepote Hrvatske su nešto spektakularno. Obala, sutoni, vodopadi, planine, bogata flora i fauna, pogledi koji oduzimaju dah, mjesta koja mame na avanturu…

To je sve Hrvatska. Za one koji traže nešto drugačije od fenomenalnih plaža i mora, tu su, recimo, Plitvička jezera, inače nacionalni park, brdo Srđ iznad Dubrovnika… I mnoga druga čuda prirode koja ne biste smjeli propustiti.

Foto-dana-kolovoz148

8. I slavni vole Hrvatsku

Vrlo vam se lako može dogoditi da u Hrvatskoj sretnete neku zvijezdu. Zemlja je postala i hotspot za slavne – posjetili su je, između ostalih, i Beyonce, Tom Cruise, princ Harry, Brangelina…

9. Vina i gastronomski specijaliteti

Vinske ture u Hrvatskoj prava su konkurencija onima u, primjerice, Francuskoj ili Italiji. Zahvaljujući pogodnoj klimi, hrvatski vinogradi daju neka od najboljih vina; nažalost, mnoga od njih još su uvijek poprilično podcijenjena. A što ide uz dobro vino? Dobra hrana, naravno. Ni tu Hrvatska ne zaostaje. Nevjerojatna mediteranska kuhinja, za početak, pa onda redom.

hrvatska vina

10. Bogata povijesna baština

Hrvatska ima nevjerojatnu, balkansku povijest. To je domovina Marca Pola, mnogih povijesnih lokaliteta i drevnih ruševina… Odlično za sve one koji vole istraživati.

Morate obavezno posjetiti Brijune, također nacionalni park, otočje smješteno kraj Istarskog poluotoka. Na ovim predivnim otocima vidjet ćete ostatke rimskih i bizantskih utvrda, stablo masline staro 1600 godina i 100 milijuna godina star otisak dinosaura. E, to je povijest.

 

Izvor:Index.hr/Šibenik.in
F
oto: Luigi Shkreli ©

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 5 lipnja, 2015 11:12