Ante Bašić brončani na kadetskom prvenstvu Hrvatske!

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 13 srpnja, 2016 19:38

Ante Bašić brončani na kadetskom prvenstvu Hrvatske!

 

 

Od 06. do 10. srpnja u Rijeci je održano kadetsko prvenstvo Hrvatske u boćanju (U-15) na kojem je nastupao i kadet BK „Primošten“ Ante Bašić, te je ostvario izvrsne rezultate u tri discipline u kojima se natjecao, a najveći uspjeh ostvario je u disciplini pojedinačno klasično u kojoj je osvojio četvrto mjesto i brončanu medalju.

Prvog dana natjecanja Ante je nastupao u disciplini bližanje i izbijanje u krug, te je nakon razigravanja po skupinama sa dvije pobjede i jednim porazom izborio plasman u četvrt-završnicu gdje je poražen od prošlogodišnjeg kadetskog i juniorskog prvaka Hrvatske Alena Dretvića iz BK „Lovran“ rezultatom 17:15, te je natjecanje završio na petom mjestu.

Drugog dana natjecanja Ante je nastupio u disciplini precizno izbijanje gdje je u prvoj seriji ostvario 11 poena dovoljno za prolaz u polu-završnicu koja je po rasporedu bila u petak, ali Ante nije bio mirne ruke tako da je sa ostvarena 3 poena na koncu zauzeo osmo mjesto.

boćanje

U subotu je na red došla disciplina pojedinačno klasično u kojoj je Ante ponovno prošao skupinu sa dvije pobjede i jednim porazom čime je izborio plasman u četvrt-završnicu u kojoj ždrijeb ponovno nije imao milosti dodijelivši mu predstavnika Istarskog boćarskog saveza i člana prvoligaške ekipe „Trio-Pazin“ Filipa Matijašića. Ante susret nije najbolje započeo tako da je nakon 50-ak minuta igre gubio rezultaom 9:2 i kada se činilo da je poraz neminovan odličnim je valjanjem uspio preokrenuti rezultat u svoju korist tako da je dvije ture prije kraja vodio rezultatom 11:9. U predzadnjoj turi igre  Filip uspjeva osvojiti jedan poen tako da se u zadnju turu igre ušlo rezultatom 11:10 za Antu. U zadnjoj turi Filip je uvaljao dobru prvu boću, te je Ante odlučio da valjanjem istu otme u čemu iz dva pokušaja ne uspjeva, a kako je isteklo vrijeme predviđeno za igru odlučio se na izbijanje bulina i poništavanje igre u čemu uspijeva, te je na kraju zasluženo izborio plasman među četiri najbolja kadeta u Hrvatskoj. U polu-završnici Ante je poražen rezultatom 13:7 od domaćeg prestavnika Karla Vukelića člana BK „Vargon“ unatoč činjenici da je pola sata prije kraja vodio rezultatom 7:6. U susretu za treće mjesto poražen je od peterostrukog prvaka Istarske županije Adriana Radole člana BK „Hrboki“ rezultatom 13:3.     

 

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 13 srpnja, 2016 19:38