Bablje ljeto još danas, sutra stiže promjena

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 1 listopada, 2016 11:23

Bablje ljeto još danas, sutra stiže promjena

Bablje ljeto bliži se svome kraju dok se istodobno sa zapada kontinenta približava izražena hladna fronta koja će donijeti preokret u vremenu i uvesti nas polako u hladniji dio godine, javljaju meteorolozi sa Šibenik Metea.

Prethodnih dana uživali smo u visokim dnevnim temperaturama zraka koje su se kretale i iznad 25 stupnjeva dok su se one ranojutarnje spustile u kotlinama zaleđa uz lokalnu pojavu magle i do 6 stupnjeva.

Glavnina najavljenog pogoršanja prema prognostičkim modelima nastupa nam od sutra, a bit će nastavljena i u narednom tjednu pri čemu će sa sjevera kontinenta pritjecati sve hladniji zrak koji će u kombinaciji sa umjerenom do umjereno jakom burom ostavljati dojam sve hladnijeg vremena.

Sutra će prevladavati pretežno oblačno vrijeme uz kišu, pljuskove i lokalne neverine, osobito na sjeveru županije. Puhat će umjereno do umjereno jako jugo uz temperature zraka koje će se kretati od 16 do 20 stupnjeva.

Primoštenska obala prkosi nadolazećoj jeseni

I u ponedjeljak će biti nastavljene nestabilne vremenske prilike u kojima će se izmjenjivati razdoblja s kišom, pljuskovima i lokalnim neverinima, osobito na sjeveru županije i podno planina. Vjetar će okretati na sjeverozapadne smjerove, a u drugom dijelu dana jačat će bura. Temperature zraka će biti u manjem padu i kretati će se od 14 do 20 stupnjeva.

Kišni-dan-u-Primoštenu8

U utorak i u nastavku tjedna pretežno suho, a uz buru će biti nastavljeno pritjecanje sve hladnijeg zraka pa će setemperature zraka, osobito one jutarnje dodatno se sniziti i kretati od 3 do 8 stupnjeva u zaleđu, odnosno uz obalu i ispod 10 stupnjeva. Maksimalne dnevne temperature zraka kretat će se od 12 do 18 stupnjeva.

Izvor:Šibenik.in

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 1 listopada, 2016 11:23