Biciklisti odvozili utrku po olujnoj Makarskoj buri

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 17 siječnja, 2016 20:37

Biciklisti odvozili utrku po olujnoj Makarskoj buri

8 biciklista iz BK Primošten sudjelovalo na V. kolu zimske lige Dalmacije “Podbiokovska sela!

Bura nije mogla zaustaviti 110 biciklističkih entuzijasta da odvoze 23 kilometarski kružni maraton od Makra iznad Makarske do Podgore i natrag. Iako je najviše pedalalo Dalmatinaca  ukupni pobjednik utrke je devetnaestogodišnji Antonio Barač iz Livna s vremenom 1 sat, 10 minuta i 40 sekundi.

makarska (3)

A od jedanaest žena trofej najbolje je ponijela Maja Ana Ljubas iz Šibenika, koja je stazu odvozila za 1 sat, 35 minuta i 35 sekundi.

makarska (4)

Vozilo se po podbiokovskim zaseocima makadamskom i kozjim stazama te vatrogasnim putovima. Tek se na dva mjesta dodirnuo asfalt, u Kotišini i u Šimićima u Tučepi. Maraton se odvijao u pet kategorija. Medalje ispred doma u Makru uručio je Neno Židić, tajnik biciklističkog kluba Makarska i član kluba Joško Marče.
makarska (1)
Vrhunski uspjeh imali su i Makarani Okmažići, otac i sin, 12 godišnji Ivan, koji je postigao treće vrijeme u kategoriji do 20 godina. Otac Nenad osvojio je treće vrijeme u kategoriji iznad 40 godina.

makarska (2)

Najmalđi sudionik utrke Kvan Okmažić je prvak Hrvatske u biciklizmu so 14 godina. Ostali pobjednici po kategorijama su do 30 godina Roko Pavlinušić iz Sinja, Marko Fržop u kategoriji od 30 do 40 godina u kojoj je Makaranin Teo Beus bio treći.

makarska

U kategoriji iznad 40 godina je Joško Fržop, Markov stric , a treći je bio Nenad Okmažić.

Bio je to drugi biciklistički maraton u podbiokovlju, uvijek izazov za bicikliste, makar i uz buru od 50 km na sat.

Ana Dragičević, Slobodna Dalmacija
Foto: Milan Balaban
PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 17 siječnja, 2016 20:37