BOĆARI „PRIMOŠTEN-1“ NE DAJU PRVO MJESTO

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 15 veljače, 2016 19:56

BOĆARI „PRIMOŠTEN-1“ NE DAJU PRVO MJESTO

Prošli tjedan odigrano je 12. i 13. kolo zimske boćarske lige, te su boćari ekipe „Primošten-1“ i dalje zadržali prvo mjestu unatoč neriješenom rezultatu protiv BK „Raštana“ u 12. kolu. Ekipa „Primošten-2“ poražena je od BK „Zagora“ rezultatom 6:2. U 13. kolu ekipa „Primošten-1“ rezultatom 6:2 pobijedila je BK „Stankovce“ dok je ekipa „Primošten-2“ poražena istim rezultatom od

BK „PRIMOŠTEN-1“ – BK „RAŠTANE“ 4:4 (48:44)                                                            

Pojedinac:  Darko Markoč – Zoran Galešić  13:01

Par:  Ante Papak, Jere Miliša* (Marin Huljev)  – D.Galešić, N.Marinović  9:11

Trojka:  Josip Prgin, Ivan Prgin, Jakov Matošin – A.Šarić, Z.Vrankulj, V.Galešić  2:13

Krug:  Renato Markoč – Anđelko Paleka  24:19   

Neriješenim rezultatom u 12. kolu protiv BK „Raštana“ inače člana 2. boćarske lige Zadarske  županije ekipa „Primošten-1“ nije ispunila očekivanja jer unatoč činjenici da za BK „Raštane“ nastupa Denis Galešić inače član BK „Croatia“ boćari Primoštena su objektivno kvalitetnija ekipa, ali kako to biva u sportu bolji uvijek ne pobjeđuju. Unatoč činjenici što su braća Darko i Renato Markoč odličnom igrom zabilježili uvjerljive pobjede u pojedincu i krugu ostali igrači nisu bili pretjerano raspoloženi što je uzrok poraza u paru i trojki. Ante Papak i Jere Miliša unatoč prosječnoj igri protivničkog para ne uspijevaju stvoriti rezultatsku prednost uglavnom zbog lošeg Jerinog valjanja, tako da se kod rezultata 5:4 za Raštane voditelj Alen Papak odlučio za izmjenu uvevši u igru Marina Huljev umjesto Miliše što se na kraju pokazalo kao loš potez jer  Marin nije odigrao dobro dapače lošije od Jere tako da je Ante odmah u prvoj turi igre nakon izmjene poništavanjem bulina spašavao situaciju ali u sljedeće dvije nije bilo pomoći, te su boćari Raštana osvojili 5 poena i povećali vodstvo na 10:4 koje su do kraja jedva uspjeli sačuvati. Trojka u sastavu Josip Prgin, Ivan Prgin, Jakov Matošin uvjerljivo je poražena, a jedina dva poena osvojili su zahvaljujući igraču Raštana V.Galešić koji je umjesto da riješi susret gurao bulina za naša dva poena.

BK „PRIMOŠTEN-2“ – BK „ZAGORA“ 2:6 (21:50)                                                            

Pojedinac:  Josip Perkov – Ante Gulin  0:13

Par:  Vinko Čobanov, Gabriel Lorento Perkov – A.Gulin , J.Ćaleta-Car  5:11

Trojka:  Antonija Gašperov, Josip Jurin, Tomislav Gašperov – M.Petrović, D.Rak, D.Sivar 1:13

Krug:  Roko Skorić – Grgo Slavica  15:11

Boćari ekipe „Primošten-2“ nakon što su u prošlom kolu osvojili bod zahvaljujući odličnim igrama Gabriela i Josipa Perkov ovaj puta nisu uspjeli iznenaditi ekipu BK „Zagora“. Jedinu pobjedu ostvario je Roko Skorić u krugu ponajviše zahvaljujući lošoj igri G.Slavica i činjenici da je od ukupno 15 poena, 7 osvojio u zadnje dvije ture igre. Josip Perkov poražen je u pojedincu, a da se nije pošteno ni zagrijao. Par Vinko Čobanov i Gabriel Lorento Perkov nakon lošeg starta i zamjene uloga popravio je igru ali za potpuni preokret nije bilo dovoljno koncentracije. Trojka Antonija Gašperov, Josip Jurin, Tomislav Gašperov kao i većinu susreta do sada odigrala je ispod svojih mogućnosti, te su i ovaj puta uvjerljivo poraženi.

BK „PRIMOŠTEN-1“ – BK „STANKOVCI“ 6:2 (48:38)

Pojedinac:  Darko Markoč – Drago Matić  9:13

Par:  Alen Papak, Ante Papak – D.Klarić, B.Pintur  13:8

Trojka:  Josip Prgin, Ivan Prgin, Ivan Skorić – R.Perica, T.Bulat, Ž.Konjević  13:7

Krug:  Jakov Matošin – Damir Savić  13:10

Nakon neriješenog rezultata u srazu sa ekipom BK „Raštane“ boćari ekipe „Primošten-1“ su u 13. kolu pobijedili ekipu BK „Stankovci“, te su nastavili niz od dvanaest kola bez poraza. Protiv boćara iz Stankovaca voditelj Alen Papak nije moga računatai na Renata Markoč, Jeru Miliša i Marina Huljev pa je priliku za igru dobio i Ivan Skorić. Pobjede su izborili Jakov Matošin u krugu sa skromnim rezultatom 13:10. Prikazanom igrom Jakov je još jednom potvrdio lošu formu poglavito pucačku, te jedva čekamo da namjesti nišanske sprave što će za ekipu biti od iznimne važnosti u nastavku natjecanja. Alen i Ante Papak su u paru unatoč odličnoj igri imali dosta problema sa parom Klarić – Pintur poglavito u prvoj polovici sureta kada su nakon našeg vodstva od 2:0 Stankovčani u sljedeće četiri ture igre osvajali punte i poveli 8:2 ali izvrsna igra Stankovčana nije obeshrabrila naš par koji je strpljivo čekao svoju priliku i grešku Klarića i Pintura  koju su na koncu i dočekali  osvojivši u jednoj turi pet punata za potpuni preokret, a do kraja su rutiniranom  igrom  susret sigurno priveli kraju. Trojka u sastavu Josip i Ivan Prgin, te Ivan Skorić također je zabilježila pobjedu iako su u nakon dobre igre i sigurnog vodstva od 7:2 sredinom susreta dali priliku trojki Stankovaca da se vrati u igru ali na sreću to se nije desilo tako da smo na kraju susret sigurno priveli kraju. U pojedinca je i ovaj puta zaigrao Darko Markoč koji je nakon serije od dvanaest utakmica bez poraza /10 pobjeda i 2 remija/ u susretu protiv Drage Matić zabilježio prvi poraz unatoč dobroj igri.    

BK  „PRIMOŠTEN-2“ – BK „CROATIA“ 2:6 (37:50)

Pojedinac:  Valentino Marinov – Davor Begura  5:13

Par:  Josip Jurin, Tomislav Gašperov  – D.Jurica, J.Malenica  1:13

Trojka:  Josip Perkov, Vinko Čobanov, Roko Skorić – I.Krnić, I.Zore, M.Maretić  13:5

Krug:  Gabriel Lorento Perkov – Ivan Jurković  18:19

U susretu protiv boćara BK „Croatia“ mlada ekipa „Primošten-2“ bila je nadomak osvajanju jednog boda što bi bila prava senzacija unatoč činjenici da za iskusne boćare „Croatie“ nije nastupio Marko Skejo. Ekipu za ovu utakmicu složio je Alen Papak, a na način da je ovaj puta na teren poslao mladu trojku u sastavu Josip Pekov, Vinko Čobanov i Roko Skorić  koji su odličnom igrom tijekom cijelog susreta pobijedili iskusne boćare „Croatie“. Krug je povjerio Gabrielu Lorentu Perkov koji je poražen od Ivana Jurković, a presudna je bila 5 serija u kojoj Gabriel pri vodstvu od 10:5 ne uspijeva uvaljati  niti jednu boću u krug što iskusni Jurković koristi, te sa dvije pogođene boće i dva bulina osvaja 6 poena za vodstvo od 11:10, koje do kraja nije ispustio iako je u zadnjoj seriji dao priliku Gabrielu za pobjedu nakon što je uvaljao samo dvije boće u krug. Naime nakon što je Gabriel iz prve pogodio dvije Jurkovićeve boće imao je priliku da sa pogođena dva bulina pobjedi što nažalost nije uspio promašivši prvog za nijansu, a drugog uspijeva pogoditi samo za smanjenje rezultatskog zaostataka. Pojedinca je igrao i izgubio Valentino Marinov, kao i par Josip Jurin i Tomislav Gašperov.

 

tab

U 14. kolo zimske lige boćari „Primošten-2“ sastaju se sa ekipom BK „Kijevo“, a susret se  igra u srijedu 17.02.2016.god s početkom u 17,30 sati, ekipa „Primošten-1“ je slobodna. U zadnjem 15. kolu izlučnog dijela zimske lige koje se igra u petak 19.02.2016.god. ekipa „Primošten-2“ igra protiv BK „Vodice“ s početkom u 17,30 sati, dok u 19,15 sati igraju ekipa „Primošten-1“ protiv ekipe BK „Banzogo“.  

 

 

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 15 veljače, 2016 19:56