Boćarska zvijezda iz Primoštena Gabriel Lorento Perkov osvojio bročanu medalju na prvenstvu Hrvatske

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 8 prosinca, 2015 18:41

Boćarska zvijezda iz Primoštena Gabriel Lorento Perkov osvojio bročanu medalju na prvenstvu Hrvatske

Ovog vikenda u gradu Buzetu održano je pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore u disciplinama bližanje i izbijanje u krug i precizno izbijanje na kojem je po prvi puta nastupio jedan boćar iz  BK „Primošten“, a ta čast je pribala najmlađem članu kluba G.L.Perkov kao županijskom doprvaku u krugu i prvaku preciznog izbijanja što je isti opravdao na najbolji mogući način osvojivši četvrto mjesto i brončanu medalju u preciznom izbijanju, te peto mjesto u bližanju i izbijanju u krug.    

Prvog dana natjecanja igrala se disciplina bližanje i izbijanje u krug, te je Gabriel grupnu fazu odigrao u boćarskoj dvorani u Pazinu gdje je u prvom susretu pobjedio predstavnika BS Dubrovačko- neretvanske županije člana BK „Komolac“ Srećka Bajo rezultatom 20:18, a potom i predstavnika BS Istarske županije Denisa Brajduha člana BK “Labin“ rezultatom 20:19. U četvrtfinalu ždrijeb mu je  dodjelio predstavnika BS Zadarske županije člana BK „Bili brig“ devetnaestogodišnjeg Ivana Medić, te je u neizvjenoj partiji presudila zadnja osma serija u koju je Gabriel ušao sa prednošću od 18:16 ali je na teškom terenu u krug bližao /uvaljao/ samo jednu boću što mu nije bilo dovoljno za pobjedu jer je I.Medić izbio /pogodio/ sve četiri boće i time ostvario pobjedu rezultaom 20:19. Kako su ostali susreti četvrtfinala završili sa većom razlikom od jednog poena Gabriel je na kraju zauzeo izvrsno peto mjesto. Ivan Medić je nakon spretnog prolaska u polufinale odličnom igrom pobjedio Juru Maglića iz BK „Zrinjevac“ rezultatom 26:22, a zatim u finalu i Gorana Percana iz BK „Vargon“ rezultatom 19:18. Treće mjesto osvojio je Markica Dodig iz BK „Metković“ pobjedivši Juru Maglić rezultatom 23:20.

Drugog dana natjecanja na redu je bilo precizno izbijanje, a nastupalo je šesnaest boćara koji su u prvoj fazi izbijanja u dvije serije trebali ostvariti kvalifikacijsku normu od 12 poena. U prvoj seriji normu je odstvarilo devet boćara među kojima je bio i Gabriel sa točno 12 poena, dok su još tri boćara normu dosegla u drugoj seriji. U drugoj fazi nastupilo je dvanaest boćara, te je  Gabriel pogodio 16 poena koliko su na kraju imali i Pero Ćubela iz BK „Zrinjevac“ i Mario Ružić iz BK „Istra aluminij“ kako je šest boćara imalo više od 16 poena, a u treću fazu ide najboljih osam otpao je M.Ružić jer je imao lošiji rezultat od Gabrielau prvoj fazi. U trećoj fazi Gabriel je pogodio 20 poena i  izborio plasman u završnu finalnu fazu koju su pored njega izborila tri reprezentativca Hrvatske Pero Ćubela član seniorske i juniorske U 23 reprezentacije sa 23 poena, te juniorski  U 18 reprezentativci Mateo Načinović iz BK „Vargon“ sa 22 poena i Zvonimir Maras iz BK „Sv. Jakov“ sa 16 poena.                 U finalnoj seriji Gabrijel je sa 13 poena osvojio četvrto mjesto i brončanu medalju kao i trećeplasirani Pero Ćubela sa 16 poena, drugo mjesto pripalo je Mateu Načinović sa 18 poena dok je prvak države  postao Zvonimir Maras sa 20 poena.

Ovim nastupom Gabriel je pokazao o kakvom se igračkom potencijalu radu, a njegove nastupe pratio je i izbornik juniorske reprezentacije Hrvatske gosp. Čedo Vukelić, te se nadamo da će našeg wunderkinda uskoro pozvati u širu selekciju potencijalnih reprezentativaca.   

 

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 8 prosinca, 2015 18:41