BRONCA STIŽE U PRIMOŠTEN: Karmela Makelja je napravila izvanredan rezultat osvajanjem svjetske medalje u kickboxingu !

PrimostenPlus
od PrimostenPlus 12 studenoga, 2017 18:17

BRONCA STIŽE U PRIMOŠTEN: Karmela Makelja je napravila izvanredan rezultat osvajanjem svjetske medalje u kickboxingu !

Karmela Makelja je napravila izvanredan rezultat donijevši svjetsku medalju u Primošten !

 

Završilo je svjetsko prvenstvo u kickboxingu za seniore koje se održalo u Budimpešti od 04. do 11. 11. 2017. Na ovom svjetskom prvenstvu je nastupilo oko 1400 natjecatelja iz 80 zemalja po svim disciplinama.

O prethodnim danima smo već izvještavali, ali zadnji dan natjecanja je za borce šibenskog Dalmatina ostavio veliki dojam.

Karmela Makelja je napravila izvanredan rezultat osvojivši broncu. Ta medalja je vrlo značajna jer joj je ovo bio prvi nastup na velikom seniorskom prvenstvu , a ona je do samo prije mjesec dana bila juniorka. Još je veći rezultat što je u tijesnoj borbi u polufinalu izgubila od profesionalne borkinje, aktualne svjetske prvakinje, Poljakinje Iwone Nieroda. Borba je bila izjednačena od samog početka, Karmela je imala ogromnu želju ugroziti svjetsku prvakinju i pobijediti je, ali je u završnim sekundama borbe presudilo iskustvo protivnice. Karmela je pokazala izuzetnu borbenost i najavila svoj dolazak i napad na najveće rezultate u kickboxingu. Podsjetimo da je Karmela u četvrtfinalnoj borbi svladala Švicarku Nuriu Emmenegger i to vrlo uvjerljivo.

Nives Radić  je ispala iz daljnjeg natjecanja nakon pobjede protiv Kanađanke i poraza od Čehinje. Uz najbolje sportsko uvjerenje, ne možemo se oteti dojmu da je Nives u četvrtfinalnom meču protiv Čehinje bitno oštećena od strane sudaca. To Nives nikako ne abolira kao svjetsku prvakinju, ali ipak je svjetsko prvenstvo takvo  natjecanje na koje svi borci dolaze maksimalno spremni i teško je tamo pobjeđivati spektakularnim nokautima ili velikim bodovnim razlikama. Upravo zbog toga su sudačke procjene presudne.

Foto:Kickboxing klub DALMATINO

PrimostenPlus
od PrimostenPlus 12 studenoga, 2017 18:17