Budi u Šibeniku 2015

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 6 studenoga, 2014 20:11

Budi u Šibeniku 2015

Ako Vam je selo premalo za najluđu noć

Šibenčane i njihove goste za novu godinu Novu godinu zabavljat bosanskohercegovački sastav Dubioza kolektiv.

Čitava Manifestacija dočeka Nove godine u Šibeniku i samog Adventa ove godine nosi naziv „Budi u Šibeniku 2015“ i pozivaju sve ljude dobre volje da se pridruže Šibenčanima u nezaboravnoj božićno-novogodišnjoj priči.

„Drago nam je što ovako završavamo koncertnu sezonu, jer osim kratkog festivalskog nastupa na prošlogodišnjem Terraneu već dugo nismo svirali u Šibeniku. Iskoristit ćemo ovu priliku da publici odsviramo i neke nove stvari koje upravo snimamo, naravno, uz naš obavezni koncertni repertoar. Nakon turneje diljem Europe veselimo se domaćoj atmosferi i ljudima“, poručuju momci iz Dubioze kolektiv.

“Ovo je nastavak, odnosno nadogradnja naše prošlogodišnje božićno-novogodišnje priče, kada smo pod sloganom “Budi u điru” i uz podršku šibenskih ugostitelja, pozvali Šibenčane da izađu na ulice i trgove svoga grada, te zajedno podijele radost blagdana. Sada idemo korak dalje. Ovo je prilika da, nakon uspješne turističke sezone, pokažemo i dokažemo da se i zimi u Šibeniku može dobro zabaviti. Dvije pozornice nudit će raznovrstan program, te ovim putem pozivam i mlade, i one zrelije dobi, da nam se pridruže na dočeku Nove Godine u Docu”, poručuje gradonačelnik Šibenika, dr. Željko Burić.

Za razliku od glavne pozornice, na drugoj, koja će biti smještena na šibenskoj Peškariji, organizirat će se program po uzoru na prošlogodišnji. Naime, na njoj će nastupati šibenski cover bendovi koji će, svojevrsnim glazbenim vremeplovom, zadovoljiti ukuse onih posjetitelja, koji se možda neće vidjeti u prvim redovima platoa u Docu.

“Od ove Nove godine očekujemo mnogo više u turističkom smislu jer imamo atraktivan program koji će privući mlade ljude iz drugih gradova Hrvatske i samim time napuniti određene smještajne i ugostiteljske kapacitete. Ova Nova Godina ima priliku dokazati da grad ne mora živjeti samo ljeti. Šibenik je nakon dvadesetak festivala i preko tri stotine raznih manifestacija, koje se uobičajeno održavaju tijekom proljeća i ljeta, stekao veliko iskustvo u organizaciji sličnih događanja, stoga nema razloga da od ove zime ne uživa status cjelogodišnje glazbeno-kulturne destinacije”, direktor Ureda Turističke zajednice grada Šibenika, Dino Karađole.

O preostalim pojedinostima vezanima za doček Nove Godine i Advent u Šibeniku bit će više riječi na konferenciji za novinare koja će se održati krajem studenog.

PSD

Izvor: Slobodna Dalmacija

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 6 studenoga, 2014 20:11