Bura rashladila prvu nedjelju adventa

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 3 prosinca, 2017 10:05

Bura rashladila prvu nedjelju adventa

U subotu je probleme uzrokovala bura, a u nedjelju će, osim bure, biti i drugih zimskih ‘radosti’, i to ne samo u gorju, nego i u Dalmatinskoj zagori iza Biokova, a i u istočnoj Slavoniji, Baranji i Srijemu. Na južnom i dijelu srednjeg Jadrana bit će kiše, ponegdje i obilnije, praćene grmljavinom. Bit će još hladnije nego u subotu, a mnogima će vjerojatno povoljna okolnost biti poslijepodnevno slabljenje bure. Razvedravanje u ponedjeljak neke će razveseliti, ali ne i one u unutrašnjosti koji ne vole minuse, piše HRT.

U Dalmaciji umjereno do pretežno oblačno, duž obale mjestimice s kišom, prema jugu prijepodne još i obilnijom, uz grmljavinu. A u unutrašnjosti Dalmacije susnježica i snijeg, osobito u Zabiokovlju, gdje ga mjestimice može pasti i podosta. Umjerena i jaka bura će postupno slabjeti. Temperatura od 0 °C u Zagori do 9 °C na otocima.

jagoda

U prvom dijelu idućeg tjedna u unutrašnjosti barem djelomice sunčano, a u utorak uz više oblaka moguće su prolazno slabe oborine. Danju postupno sve manje hladno, ali će ujutro biti hladnije uz moguću maglu, osobito u ponedjeljak kad se u većini krajeva očekuje ispod -4 °C, u gorju i do -10 °C.

I na Jadranu u ponedjeljak ujutro hladnije, pa valja očekivati i mjestimice slab mraz. Zatim porast temperature. Prevladavat će sunčano, a puhat će slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak. U utorak na južnom dijelu vjetar može biti i jak. Prema kraju tjedna povećava se vjerojatnost za jačanje juga i povremenu kišu – piše Šibenskiportal.rtl.hr

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 3 prosinca, 2017 10:05