ČAS OVAKO, ČAS ONAKO: Ukida se energetsko certificiranje apartmana

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 17 veljače, 2016 12:07

ČAS OVAKO, ČAS ONAKO: Ukida se energetsko certificiranje apartmana

“Dobro smo proučili pravnu strukturu i problematiku, konzultirali smo se s Ministarstvom turizma, sa širokim spektrom stručnjaka i ja sam donio odluku”

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević najavio je gostujući u HRT-ovoj emisiji “Studio 4” ukidanje projekta “obveznog energetskog certificiranja apartmana za iznajmljivanje”.

– U europskoj direktivi ne stoji činjenica o certificiranju apartmana za iznajmljivanje. Dobro smo proučili pravnu strukturu i problematiku, konzultirali smo se s Ministarstvom turizma, sa širokim spektrom stručnjaka i ja sam donio odluku – ukinut ćemo certificiranje apartmana. Moj stručni tim upravo radi na toj odluci, bude li gotova, ja ću je potpisati i s time smo riješili dileme oko tih certifikata – poručio je ministar Kuščević.

Ocijenio je da proces legalizacije bespravno sagrađenih objekata, koji je započela vlada prije pet godina, ide ralativno dobro. Zaprimljeno je oko 800 tisuće zahtjeva, a riješeno ih je više od 400 tisuća. Smatra da osnivanje Agencije je bilo pogrešno, važnije je, kaže ojačati ispostav na terenu. Danas Agencija rješava oko 35 posto predmeta, dok agencije na terenu – županijske ili gradske – imaju prosjek preko 55 posto – piše Dalmacijanews.hr

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 17 veljače, 2016 12:07