Cijela Hrvatska je u crvenom, doznali smo kada bi mogao biti kraj ekstremnih vrućina

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 18 srpnja, 2015 10:52

Cijela Hrvatska je u crvenom, doznali smo kada bi mogao biti kraj ekstremnih vrućina

CIJELA Hrvatska je u “crvenom” na Meteoalarmu. Bit će izuzetno vruće, a vrhunac toplinskog vala očekuje se tek idućeg tjedna!

Prema prognozi za danas DHMZ-a tek rijetko u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj poslijepodne i navečer mala mogućnost je za kratkotrajan pljusak s grmljavinom. Vjetar će biti slab, a na Jadranu do umjeren sjeverozapadni i zapadni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 39 Celzijevih stupnjeva. Vruće do ekstremno vruće bit će kontinuirano sljedećih 7 do 10 dana. Postoji mogućnost da lokalno bude izmjerena temperatura i viša od 40 stupnjeva!

Moguće osvježenje tek 26. srpnja!

No, utješna je činjenica da ništa ne traje vječno, pa tako neće niti val vrućine, no loša je vijest da će ovakvo vrijeme vladati sve do 26. srpnja, najavio je Crometeo na svojoj Facebook stranici.

Vrlo visoke temperature postat će još više, sljedećih dana u Hrvatskoj je ponegdje moguće obaranje apsolutnih temperaturnih rekorda za ovaj mjesec, a mogli bi pasti i generalni rekordi, piše Crometeo. Ukoliko se to dogodi, značilo bi da u povijesti službenih meteoroloških mjerenja na nekoj postaji nikada nije zabilježena viša temperature zraka.

Izvor: Index.hr

vrućine u hr

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 18 srpnja, 2015 10:52