Cijeli ovaj tjedan u bilo kojoj stanici za tehnički pregled besplatno će vam pregledati vozilo

PrimostenPlus
od PrimostenPlus 25 studenoga, 2019 10:06

Cijeli ovaj tjedan u bilo kojoj stanici za tehnički pregled besplatno će vam pregledati vozilo

DANI TEHNIČKE ISPRAVNOSTI VOZILA

Od danas, 25. studenog do subote, 30. studenog, sukladno višegodišnjoj praksi i ove godine se provodi preventivno-sigurnosna akcija ‘Dani tehničke ispravnosti vozila’ tijekom koje možete besplatno obaviti tehnički pregled vozila, priopćili su iz policije.

– Napominjemo da je akcija preventivna, a temelji se na poticanju vozača da u ovom vremenu u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj, bez naknade i bilo kakve sankcije obave tehnički pregled vozila prvenstveno radi sigurnosti u prometu, odnosno izbjegavanja prometnih nesreća uzrokovanih upravo tehničkom neispravnošću – ističu iz policije.

Međutim, bitno je za napomenuti policija neće aktivno sudjelovati u ovoj akciji kroz zaustavljanje vozača i upućivanja na tehnički pregled, već će kroz svoje redovne službene zadaće ukazivati vozačima na ovu mogućnost, a vozači za čija se vozila pri tehničkom pregledu utvrdi tehnička neispravnost neće snositi bilo kakvu sankciju, odnosno neće plaćati kaznu, niti će taj podatak biti evidentiran, niti dostavljan policiji.

Statistički pokazatelji u prometu tijekom proteklih deset mjeseci ove godine pokazuju da je na našem području utvrđeno 395 prekršaja ove vrste, nasuprot 613 ovih prekršaja u istom razdoblju prošle godine, što je pad ove vrste prekršaja za 36,5 posto, a to ukazuje da ovakve akcije imaju preventivan karakter, a u konačnici i podizanje razine sigurnosti u prometu.

Policija stoga poziva sve vozače da se uključe u ovu akciju, tako da u bilo kojoj stanici za tehnički pregled izvrše besplatnu kontrolu tehničke ispravnosti svog vozila i na taj način doprinesu, kako svojoj, tako i sigurnosti svih sudionika u prometu.

 

Izvor:Šibenik.in

PrimostenPlus
od PrimostenPlus 25 studenoga, 2019 10:06