Ciklona natopila dijelove Dalmacije

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 17 prosinca, 2014 12:17

Ciklona natopila dijelove Dalmacije

Malo nestabilnoti još može biti u Dalmaciji tijekom srijede i prvog dijela četvtka, a onda nas do kraj tjedna očekuje stabilno i pretežno sunčano vrijeme s malo svježijim noćima ali i toplim danima s obzirom da dio godine. Zime do daljnjega nema na vidiku!

Sredozemna ciklona Glorija tijekom utorka sve je izraženije djelovala na vrijeme u našim krajevima.  Obilnija kiša je do večeri  pala na jugu Dalmacije. Kasno poslijepodne i navečer grmljavine je bilo oko Zadra, te prema južnim dijelovima sjevernog Jadrana. U Dalmaciji je puhalo umjereno do jako jugo.

Po podacima DHMZ-a (do 19 sati) u Dubrovniku je palo 50 litara kiše, glavnina tijekom današnjeg dana. Na aerodromu Ćilipi je palo 37 litara kiše po kvadratnome metru, Pločama 26, Splitu Resnik 11, a u Zadru 10 mm.
I po podacima mreže automatskih postaja Pljusak.com najviše kiše je tijekom utorka palo na jugu Jadrana. Neke količine do 21 sat su bile: Mandaljenja 53, Živogošće i Gruda 36, Dubrovnik Petka i Vid 26, Vid 22, Ljubitovica 20.
Najviše dnevne temperature su u većini krajeva bile dvoznamenkaste. U unutrašnjosti je izmjereno  od 9°C u središnjim krajevima do čak 15°C u Daruvaru. Na Jadranu su najviše dnevne temperature iznosile od 14°C na sjeveru do 17°C u Šibeniku.

U večernjim  satima je zahladilo u najvišem gorju, pa je na Zavižanu počeo padati snijeg.

Nestabilno se nastavilo i u srijedu ujutro, ali su pljuskovi i grmljavina bili rijeđi u odnosu na večer.

Malo nestabilnosti još može biti u Dalmaciji tijekom srijede i prvog dijela četvrtka, a onda nas do kraj tjedna očekuje stabilno i pretežno sunčano vrijeme s malo svježijim noćima ali i toplim danima s obzirom na dio godine. Zime do daljnjega nema na vidiku!

Izvor: Dalmacijanews.hr

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 17 prosinca, 2014 12:17