Dajte dnevnoj sobi prozračnost i skladnu atmosferu

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 27 siječnja, 2022 09:59

Dajte dnevnoj sobi prozračnost i skladnu atmosferu

Nije važno je li vaš dom velik ili malen. Kako bi interijer izgledao prozračno, ugodno i skladno, dovoljno je slijediti samo nekoliko načela. Nadahnite se savjetima kako najbolje i s ukusom iskoristiti prostor.

 

Najčešća greška u opremanju interijera je pogrešan odabir boja, namještaj u heterogenom stilu ili mnoštvo ukrasa koji na kraju stvaraju kaotični dojam. Ako se kod kuće osjećate stiješnjeno, prije svega počnite s generalnim čišćenjem. Recite zbogom svim nepotrebnim ukrasima i dodacima s kojih samo brišete prašinu. Kod kuće ostavite samo komade koje volite gledati i pogled na njih donosi vam radost. Time ćete se riješiti nesklada u prostoriji i ujedno ćete je učiniti prozračnom.

Recept za prozračan interijer? Odaberite svijetle boje

Odabrati prozračnost i prostranost posebno se isplati u manjim dnevnim sobama. Izbjegavajte namještaj od masivnog drveta ili duge regale. Naprotiv, preferirajte namještaj jednostavnog dizajna i na nožicama. Zbog svog povišenog položaja, takvi komadi optički povećavaju prostoriju. Prostranost sobe možete pojačati svjetlijim nijansama boja, poput bež, krem ​​ili boje kave. Zidove ukrasite okruglim zrcalima, koja optički prozračuju prostoriju, a ujedno djeluju kao zanimljiv element u interijeru.

Dajte prednost pravoj sofi

Robusna sjedala s naslonima za ruke djeluju u interijeru glomazno i zauzimaju puno mjesta, što otežava organizaciju prostora. Idealna varijanta su sofe kvadratnog oblika i bez zaobljenih detalja. Za pravokutnu sobu prikladna je garnitura u obliku slova L, dok je za kvadratnu sobu prikladniji ravni trosjed. Iako u prozračnom interijeru prevladavaju svijetle boje, trosjed u jakoj boji se u dnevnom boravku lijepo ističe i čini ga posebnim.

Kako spojiti dnevni boravak s kuhinjom?

Imate kuhinju spojenu s dnevnim boravkom i razmišljate o tome kako odabrati najbolji stol za blagovanje? Okrugli stol izgleda doduše skladno, ali pruža manje mjesta za sjedenje od pravokutnog. Osim toga, pravokutni možete gurnuti do zida kako ne bi smetao. A kada vam se kod kuće nađe više gostiju, pravokutni stol jednostavno premjestite u središte sobe, te tako dobijete dodatna mjesta za sjedenje. Ako želite maksimalno povećati broj sjedećih mjesta, nabavite k stolu za blagovanje i klupu. Puno je udobnija nego uska stolica, a također će postati zanimljiv dizajnerski komad vašeg doma.

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 27 siječnja, 2022 09:59