Danas će veći dio dana proći uz slabo do umjereno jugo

PrimostenPlus
od PrimostenPlus 27 srpnja, 2019 09:00

Danas će veći dio dana proći uz slabo do umjereno jugo

Temperature zraka danas će se neznatno sniziti i kretati se od jutarnjih 24 do maksimalno dnevnih 30, a u zaleđu od 20 do 34°C.

Danas će veći dio dana proći uz slabo do umjereno jugo, prevladavat će djelomice sunčano vrijeme uz povremenu visoku prozirnu naoblaku. Temperature zraka uz obalu neznatno će se sniziti i kretati se od jutarnjih 24 do maksimalno dnevnih 30, a u zaleđu od 20 do 34°C.

Približavanje frontalnog poremećaja u nedjelju će uzrokovati formiranje ciklone nad sjevernom Italijom i Jadranom pa će se atmosfera nad regijom destabilizirati uz čestu pojavu grmljavinskih nevremena. Nakon djelomice do pretežno oblačnog prvog dijela dana i slabih pljuskova u drugom dijelu očekuje se sve više oblaka i lokalno izraženiji neverini.

Jugo će tijekom nedjelje dodatno jačati na umjereno jako do jako, a prema večeri će slabiti i okrenuti na slab sjeverozapadnjak i buru. Temperature zraka će biti neznatno niže u odnosu na subotu, a tek lokalno za vrijeme i nakon djelovanja grmljavinskih sustava uz pojačan vjetar prolazno će se sniziti za 5 do 8 stupnjeva.

Dakle, nedjelja uz frontalni poremećaj i ciklonu koja će sniziti tlak ispod 1000hPa donosi lokalno izraženiju promjenu vremena. Nakon pojačanog juga koji će podignuti valovitost mora u drugom dijelu dana lokalno se očekuju izraženiji neverini. Zbog toga će meteorološke službe nakon niza toplinskih upozorenja u nedjelju izdati upozorenje za jak vjetar i grmljavinske sustave koji će biti osobito opasni na moru pa poziv svim nautičarima da narednih dana redovito prate službena meteorološka izvješća.

 

Izvor:Šibenik.in

PrimostenPlus
od PrimostenPlus 27 srpnja, 2019 09:00