DANAS JE VRHUNAC Temperatura će rasti i do 40 stupnjeva, dovoljno je 10 minuta na suncu za opekline

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 19 srpnja, 2015 10:23

DANAS JE VRHUNAC Temperatura će rasti i do 40 stupnjeva, dovoljno je 10 minuta na suncu za opekline

Nastavlja se opasnost od visokih temperatura na koje nismo baš naviknuti.

Opasnost od visokih temperatura nastavit će se i idućih dana. Meteoalarm izdao je i upozorenje i za nedjelju.

Zamislite kako je tek vruće u sjevernoj Africi. Naime, od tamo nam po visini pristiže vruć zrak zbog kojeg u konačnici u nedjelju i očekujemo vrhunac ovog toplinskog vala. Temperatura bi mjestimice mogla porasti i do 40 stupnjeva. Opasnost od visokih temperatura, onih na koje nismo baš naviknuti nastavit će se i u novom tjednu:u kopnenom području s nešto manjim intenzitetom tek u ponedjeljak ili eventualno utorak.

Oglasio se i meteoalarm. Cijela Hrvatska je u crvenom, to znači da je vrijeme potencijalno opasno u svim našim regijama. Možda se neće posvuda mjeriti jednako visoke temperature, no utjecaj na zdravlje bit će jednako nepovoljan.

plaža primošten

UV indeks

Pažnju valja skrenuti i na UV – indeks, koji će u nedjelju biti vrlo visok. Od jakog sunca treba se posebno zaštititi: Djeca i oni osjetljiviji mogli bi dobiti opekline za svega 10-ak minuta boravka na suncu. Držite se hlada!

Bioprognoza

Valja uzimati i dovoljno tekućine, a ukupno ovakvo vrijeme, jasno, nije baš poticajno za naše zdravlje, zbog loših biometeoroloških prilikaupozoravaju se posebno kronični bolesnici.

plaža primošten

6 dana prognoza

Vrijeme će uglavnom biti sunčano i vrlo vruće gotovo cijeli idući tjedan. Još jedan vrhunac toplinskog vala stiže nam tamo negdje u drugoj polovici.

Hoće li biti osvježenja za vikend, odnosno krajem idućeg vikenda kako se za sad čini, još nije potpuno sigurno. Ali sigurno je zato da će do vikenda bitivrlo, vrlo vruće – javlja Dnevnik.hr

Izvor:Dnevnik.hr

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 19 srpnja, 2015 10:23