Danas sunčano uz mjestimične pljuskove, od vikenda stiže pravo ljeto

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 27 srpnja, 2016 11:10

Danas sunčano uz mjestimične pljuskove, od vikenda stiže pravo ljeto

Srijeda će na srednjem Jadranu biti sunčana uz djelomičnu naoblaku. Prvenstveno u unutrašnjosti Dalmacije poslijepodne su mogući lokalni neverini i pljuskovi, koji bi mogli stići i do obale, a temperature zraka kretat će se oko 33 stupnja Celzijeva.

Rogoznica, Primošten i Žaborić u 8 sati ujutro mjerili su 25 stupnjeva Celzijevih, u Bilicama, Vodicama i na Krapnju izmjereno je 26 stupnjeva, a najtoplije je bilo u Pirovcu gdje je već od ranog jutra zabilježeno visokih 28 stupnjeva Celzijevih.

Tijekom dana puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar, a u unutrašnjosti Dalmacije moguć je razvoj naoblake, pa je s tim povećana i vjerojatnost za lokalne pljuskove.

U četvrtak slično vrijeme kao i danas – sunčano uz mjestimičnu naoblaku. Jutarnje temperature kretat će se oko 24 stupnja Celzijeva, dnevne će se penjati do 35 stupnjeva.

Od petka sunčano i postupno sve toplije, a pljuskovi i grmljavina najizgledniji su na kopnu. Dugoročna stabilizacija vremena očekuje se od vikenda, pa će prvi dani kolovoza biti onakvi kakvi i dolikuju sredini ljeta.

Izvor:Šibenik.in

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 27 srpnja, 2016 11:10