Dijelove zemlje danas će zahvatiti nevrijeme, dok će se ostatak pržiti

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 21 srpnja, 2017 09:48

Dijelove zemlje danas će zahvatiti nevrijeme, dok će se ostatak pržiti

Vrućina koja je sve izraženija, u kombinaciji sa sušom, može doprinijeti aktivaciji novih požara, osobito u Dalmaciji, gdje bi tek u novom tjednu mogla pasti kiša, doduše, kako se sada čini, u količinama nedovoljnim za potrebe poljoprivrede, i značajnije smanjenje opasnosti od požara, javlja N1.

Razvoj jakih grmljavinsko-oborinskih sustava, moguć je u dijelovima unutrašnjosti Hrvatske, osobito u zapadnoj Slavoniji, gdje je moguće nevrijeme, javlja N1.

Oluje su izgledne jer je prizemni sloj pregrijan, i u slučaju i najmanjeg prodora vlažnog i nestabilnog zraka, može doći do snažne destabilizacije koja može rezultirati kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Danas su loklane nestabilnosti najvjerojatnije u dijelovima kopnene Hrvatske, gdje je poslijepodne i navečer izgledan razvoj naoblake.

Vjetar većinom slab, na kopnu mjestimice umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a na Jadranu poslijepodne jugozapadni i zapadni. Najviša dnevna temperatura od 31 do 36 °C.

Na šibenskom području jutros je bilo oblačno, a u gradu je čak pala pokoja kap kiše. TIjekom dana oblaci će se razići. Puhati će slab jugozapadnjak i zapadnjak, navečer tiho ili slabo jugo. Temperature zraka uz obalu od 24 do 28°C, u zaleđu od 23 do 29°C.

more u primoštenu

Za vikend će biti još toplije, štoviše, toplinski val doseći će svoj vrhunac. Iako će biti prevruće, atmosfera će biti nestabilna. U dijelovima gdje prolazno pljusne, atmosfera će se blago rashladiti, drugdje će temperature ostati postojane.

Tek bi u novom tjednu, barem tako u ovim trenucima sugeriraju prognostički materijali, moglo doći do osjetnijeg osvježenja.

Izvor:Šibenik.in

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 21 srpnja, 2017 09:48