Dnevnik jedne čitateljice – Moje drage prije

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 16 ožujka, 2016 13:38

Dnevnik jedne čitateljice – Moje drage prije

U nedostatku inspiracije za moj dnevnik (čitaj, kuća-poso, svaki dan isti), upitam ja moje prije imaju li kakvu ideju o čemu da pišem. A joooj ženo, kaže jedna. Pa o nama!! “O nama” je grupa mojih prijateljica s kojima se družim 15-ak godina, s nekima manje, s nekima više. I sad u doba novije tehnologije imamo tu viber grupu u kojoj se piše svašta i ništa, o kuvanju, pranju, čišćenju, a i onim škakljivim temama, tipa sex, droga i alkohol. Šalim se, ali zaključujete da ima tu svega. U jednom trenu znaš kad je koja na wc-u, a u drugom nestanu bez traga, trčeći svaka za svojim obvezama.

OK curke. Šta ste tražile to ste dobile.

Čitam ja dalje te njihove savjete,pa jedna kaže. Piši kako sam našla materine zube u terini s keksima! Druga kaže, pa možeš pisati o svekrivi, to je uvik top tema. Aha, u tu zamku ne upadam. U to treća upada, ne vezano za temu, i izjavljuje kako ona ne prdi, pogotovo ne ispred dečka. Mislite kako to zvuči blesavo? Evo četvrte i kaže, ja naprimjer se s mojim mužom natječem ko će više puta u danu na wc. Ne znam triba li o tome pisati, ali evo dale su mi misliti,a ovo je samo uvod u priču kakva je to skupina žena.

Zamislite samo taj čopor na okupu, imate svi sigurno tako šaroliko društvance, a tek kad im daš odrišene ruke ili u ovom slučaju jezike, bude tu svega. Ja ta naša okupljanja zovem wellnesom za mozak, iako se dogodi da koja ponekad pretjera sa masažom, ako me razumite. Uglavnom ima nas u toj našoj grupici svakakvih. Jedna je samozatajna, druga je toliko opsesivno detaljna i čini mi se da pati od blažeg oblika OKP-a, treća joj skoro pa drži stranu, četvrta je glasna, a peta je fina i mila. A ja, ja sam vjerovatno opozicija svima njima. Mada, one bi rekle da sam najlajavija, možda bez dlake na jeziku. Jedno je sigurno, bez obzira na istaknuto, a pri tom ne mislim da su to mane, volim ih sve jednakim žarom. Zašto? Zato šta će ti ova samozatajna biti najveći vitar u leđa, jaka je za sebe, a za nas još jača. Da ne kažem da ima najzgodnijeg frajera u gradu, dakle očito je da su takve cure IN, znači samo tiho pa na velika vrata. Ove dvi “istraživačice”, ajde dajte im izazov, šta, kad, kud i di, nema toga šta one neće iskopati, eliminirati šta je višak. Uvik se možeš osloniti na to da kad isključiš mozak one su tu da misle za tebe. Četvrtu volim jer je mala i paprena. Reći će ta šta misli, i to glasno. Vikat će, a i navijati za tebe, bez obzira na sve. A ova fina i mila, e ta će biti slatka i draga do zadnjeg trena, ali onog trenutka kad se ona obruši trest će ti se gaće od straha.

Sve one čine jednu divnu skupinu, ali ta skupina ne bi bila potpuna bez gorih polovica, ja ću u ovom slučaju izdvojiti dvojicu veličanstvenih. Možda nije u redu, ali te dečke poznam najduže i obojica su onaj dio skupine mojih prijatelja koje koristim kada mi malo previše bude one “masaže” gori navedene. Moje cure meni zamjeraju na neobjektivnost u slučaju njih dvojice. Ono kad počmu piliti, ovaj moj je vakav, ovaj moj je nakav. STOP! Ne može! Na njih dvojicu stavljam veto, žalite se ostatku čopora.

Jednom je jedna od njih izjavila da nema smisla meni se požaliti o njima, jer sam ja sto posto u drugom životu bila muško. Možda je to i tako. Ali u svoju obranu moram reći da kod mene vridi ona kako obitelj dobivaš rođenjem i tu ne možeš birati, a ovu drugu obitelj (prijatelje) sam odabireš. Ovi prvi mogu biti i berlavi, ali ovi drugi su odraz tebe. Svatko od tih mojih prijatelja drži dio moga srca. Te moje cure koje mogu 3 sata i 1000 poruka napisati o mašini za suđe i soli s kojom se služe, isto tako mogu ako triba staviti sve sa strane i tisucu minuta slušati tebe o tvojim problemima i nevoljama koje te muče. I bez obzira što to moje muško društvance najčešće ima moju potpunu odanost i ljubav, budimo realni,  neke stvari su samo za ženske uši. Neće mene ova dvojica slušati o pms-u, grčevima i o tome kako mi je biskvit zagorija. Zaključak je znači da za prijatelje biram obe strane, ove moje žene koje volim najviše na svitu i ove moje dečke koji mi dobro dođu kad tribam dodir sa svojom muškom stranom.

Evo cure, dobile ste svoj hvalospjev, nije neki tipa Sex i grad, ali nadam se da sad prestajete sa vrištećim porukama tipa, ako si nas puno izogovarala mi ćemo ovo ili ono. Bila sam dobra i iz ovoga vidite da vas jako volim i nema šanse da ću slušati mogla si ovako, i nisam ja baš takva kako si napisala.

Stavljam vas na ignore.

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 16 ožujka, 2016 13:38