Do ponedjeljka sunce i gotovo ljetne temperature, a onda opet promjena

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 22 ožujka, 2019 09:37

Do ponedjeljka sunce i gotovo ljetne temperature, a onda opet promjena

Danas će, prema prognozi Državnog hidromeoteorološkog zavoda, na Jadranu biti iznadprosječno toplo, s najvišom dnevnom temperaturom između 19 i 21 stupanj Celzijevih.

Sljedećih dana, kako javlja HRT-ov meteorolog Zoran Vakula, diljem Hrvatske bit će još toplije, no preporučuje se slojevito odijevanje jer će jutarnje temperature zraka još biti vrlo niske, oko nule, a pri tlu i oko minus pet stupnjeva, uz mjestimičan mraz, dok će poslijepodne biti gotovo 20 stupnjeva Celzijevih.

Sutra je po nizinama u unutrašnjosti još moguć slabiji mraz, a tijekom vikenda je moguća i kratkotrajna magla. Ipak, vikend će biti iznadprosječno topao sa svibanjskim temperaturama. Ovaj je ožujak u mnogim hrvatskim krajevima među onim najtoplijima u poznatoj povijesti vremena, a ponegdje čak i rekordan, javlja HRT.

 

Proljetne temperature ipak neće potrajati dugo pa će tako već početkom novog tjedna uslijediti još jedna promjena vremena s kišom, grmljavinom, jakom i olujnom burom, a u gorju i snijegom.

HRT podsjeća i kako je meteorologinja Dunja Plačko-Vršnak iz Službe za vremenske analize i prognoze DHMZ-a nedavno iznijela i dugoročniju prognozu. Ostvare li se, za što postoji prilično velika vjerojatnost, ne samo zbog pouzdanosti dugoročnih prognoza u toplom dijelu godinu, nego i zbog najnovijih prognoza razvijanja El Nina – i ova će godina biti među najtoplijima u povijesti mjerenja.

 

Izvor:Šibenski.hr

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 22 ožujka, 2019 09:37