Dugoprstići u akciji, pripazite na stvari

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 23 srpnja, 2018 10:54

Dugoprstići u akciji, pripazite na stvari

Negdje krajem prošlog tjedna, između 18.i 21. lipnja, u Šibeniku je nepoznati počinitelj skinuo službeni pečat s kuće zapečaćene nakon smrti vlasnika. Kako doznajemo u policiji, vjerojatno je riječ o građanskoj parnici zbog nasljedstva, do okončanja koje je sud zapečatio imovinu.

Od vikend-krađa, prva se dogodila u petak u Grebaštici gdje je netko 34-godišnjem Nijemcu provalio u apartman i ukrao novac. Istog dana u Murteru je nepoznati lopov 42-godišnjaku ukrao mobitel vrijedan par tisuća kuna.

Istog dana kralo se u trgovačkim centrima u Šibeniku, a meta je bila 78-godišnja žena koja je ostala bez torbe s dokumentima, osobnim predmetima i novcem. Osim toga, jedan je lopov iz trgovine sunčanih naočala ukrao primjerak vrijedan par tisuća kuna.

U noći s petka na subotu u Pirovcu je nepoznati počinitelj 36-godišnjaku ukrao bicikl i puške za podvodni ribolov, a nastala šteta je nekoliko tisuća kuna, dok je u subotu, također u Pirovcu, 70-godišnjak ostao bez mobitela vrijednog nekoliko stotina kuna.

U subotu 21. srpnja, kralo se u Žaboriću, Šibeniku, Primoštenu i Brodarici, a policija je zaprimila i prijavu da je u Skradinu nekad između 1. i 19. travnja ukraden Jet ski skup nekoliko desetaka tisuća kuna.

Od subotnjih krađa, u Žaboriću je nepoznati počinitelj provalio u auto njemačkih registracija i od 49-godišnjakinje i 27-godišnjakinje pokrao osobne predmete, dokumente i novac. U Šibeniku je u provaljeno u stan 52-godišnjaka iz kojeg je pokradeno zlato i novci. Na  Brodarici je nepoznati lopov iz nezaključanog vozila 20-godišnjem Poljaku ukrao tablet vrijedan više tisuća kuna.

Sa dvije krađe, nedjelja je bila nešto mirnija od subote. U šibenskom trgovačkom centru 36-godišnjaku je ukraden mobitel vrijedan nekoliko stotina kuna, dok je u Primoštenu nepoznati lopov provalio u auto 33-godišnjaka kojem je ukraden novac i dokumenti.

Protiv traga za nepoznatim lopovima i pokradenim predmetima i novcem, a protiv još uvijek nepoznatih počinitelja podnijeti će kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku. provodi izvide u cilju otkrivanja počinitelja i pronalaska otuđenih predmeta.

Izvor : Šibenik in

 

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 23 srpnja, 2018 10:54