Nakon naslova prvaka Treće HBL-Srednja Dalmacija, boćari Primoštena osvojili i momčadski Kup Šibensko-kninske županije

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 4 srpnja, 2017 13:32

Nakon naslova prvaka Treće HBL-Srednja Dalmacija, boćari Primoštena osvojili i momčadski Kup Šibensko-kninske županije

Nema kraja pobjedama primoštenskih boćara, niti uspjesima Kluba. Boćari „Primoštena“ su nakon osvojene dvije zimske lige (Šibenik i Sinj) prošli tjedan osvojili naslov prvaka 3.HBL-Srednja Dalmacija i izborili plasman u 2.HBL jug. Za potvrdu prvog mjesta bio im je dovoljan bod u utakmici posljednjeg 18.kola odigranoj na boćalištu „Marina lučica“ ali primoštenci i u ovoj utakmici gostima nisu dali ni mrvicu šansi pobjedivši rezultatom 15:7. Prvenstvo je uz cijelu ekipu „Primoštena“ obilježio i primoštenski as Ante Papak fantastičnim rezultatom u brzinskom izbijanju ostvarenom u 17.kolu na terenima BK „Stivan“ u Sutivanu na Braču kada je pogodio 45 od 47 boća i to u 41 godini života čime je ostvario jedan od najboljih rezultata svih vremena na otvorenim terenima.

No vremena za slavlje nije bilo jer je pred boćarima “Primoštena“ ostala obrana naslova momčadskog pobjednika Kupa Šibensko-kninske županije u čemu su i uspjeli nakon što što su sinoć na završnom turniru odigranom u Ićevu na terenima BK „Sv.Jure“ u polufinalu pobijedili „Kijevo“ 7-2 i u finalu „Solaris 2015“ 8-1. Tri uzastopne uvjerljive pobjede prva u četvrtfinalu protiv „Sv.Jure“ 9-0 i dvije sinoćne uz razliku punata 24-3 najbolje ilustriraju premoć Primoštenaca i zasluženost konačne nagrade. Osvajanjem Kupa županije boćari „Primoštena“ plasirali su se na završnicu Kupa Hrvatske koja će se igrati na Viru u subotu 08.07.2017.god .

Sezona iz snova i prva dvostruka kruna za Klub koji se rezultatski, igrački, organizacijski i financijski prometnuo u najozbiljniju boćarsku sredinu u Šibensko-kninskoj županiji!

Ekipa Primoštena na završnici Kupa nastupala je u sastavu: Renato Markoč, Ante Papak, Jakov Matošin, Jere Miliša, Marko Gojević, Gabriel Lorento Perkov i voditelj Alen Papak.

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 4 srpnja, 2017 13:32