FORA PLUS – Lalegator

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 16 listopada, 2016 21:33

FORA PLUS – Lalegator

Men baba pričala da je u selu prije živija neki veliki krokodil i ako nisi bija dobar, ovi bi te odnija na Gaj i sakrija u špilju.  Zva se Lale Gator. E pa nije baba bila luda…..

SENZACIONALNO!

Arheolozi iz cijelog svijeta sjatili su se ovih dana u Primošten radi velikog otkrića starog 6 163 475 306 godina.

„Na ovom prostoru u velikim prevratima je jedna kultura smjenjivala drugu. Strašne su se stvari događale baš u tom periodu iza helenizma i dolaska Rimljana na vlast, ali opet ta civilizacija ostavila je tako fenomenalne spomenike – recimo Gaj nam je ostavio Lalu .

Za vrijeme bezveznih arheoloških iskopavanja na Gaju, kopanja pijata i lonaca  iz doba paleolita, helenizma ili kasnog srednjeg vijeka, specijalna termalna kamera prikazala nam je nešto u obliku ogromnog guštera, priča nam Šime koji je kamerman arheološkog društva “Kosturko” iz Splita.
Iskopine i eksponati iz paleolita, bronzanog doba, helenizma – dokazi su da su se na prostoru Gaja tokom povjesti smjenjivale brojne beštije, ali ko je moga znati da je najveći krokodil ikad, Lale Gator zakopan baš ode !

A ništa, zvali smo Svemira i Tomu na mobitel pa će sutra doć kopati. Kosti ćemo prodat u muzej pa na pivu. A štaš, bidna beštija….

Lalegator gaj

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 16 listopada, 2016 21:33
Napišite komentar

Nema komentara

Još nema komentara!

Napišite komentar! Na ovom članku još uvijek nema komentara, ali vi možete biti prvi.

Napišite komentar
Pogledajte komentare

Napišite komentar

Email adresa neće biti objavljena
Obavezna polja su označena*