FOTO: Pripreme za sezonu u punom jeku – Drugi “krak” Primoštena poprima novo lice

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 14 travnja, 2016 19:16

FOTO: Pripreme za sezonu u punom jeku – Drugi “krak” Primoštena poprima novo lice

Radovi na primoštenskim ulicama su u punom jeku. Dio od bedema do caffe bara Menego je većim dijelom popločan, posađeni su oleandri i ostaje još samo asfaltirati ulicu oko parka, te “opasati” kamenim rubovima dijelove oko samih biljaka.

Ulica bana J. Jelačića dobila je ovih dana novu javnu rasvjetu, odnosno ferale duž cijelog poteza do Nove rive. Kamene ploče su postavljene na nogostupu koji se nalazi uz same kuće, dok je šetnica uz obalu na čekanju, jer se tamo trenutno obavljaju radovi na nasipavanju i uređivanju plaže. Ogromni kamioni dopremaju šljunak sa Male Raduče, te ih bageri ravnaju uz samu šetnicu. Kako je ulica dobrim dijelom proširena i sad je šetnica na mjestu gdje je nekoć bila plaža, trebat će dosta materijala da se formira cijeli pojas nove plaže, koji će odolijevati snažnim valovima na tom području.

U odnosu na trg don I. Šarića kojeg će krasiti spomenuti oleandar, na ovoj strani je posađen izdržljivi tamaris, biljka koja raste do par metara u visinu, a inače raste u blizini slanog tla, te osim što dobro podnosi slanost, otporna je i na lužnatost.

Nadajmo se da će svi radovi biti pri kraju u skoroj budućnosti, kao što znate, sezona nam polako kuca na vrata, a svi smo u očekivanju novog izgleda Primoštena, kako lokalno stanovništvo, tako i naši turisti koji godinama posjećuju ovaj kraj.

Kako sve to izgleda, pogledajte u našoj foto galeriji:

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 14 travnja, 2016 19:16