Fotografija našeg suradnika, ujedno i primoštenskog zeta, Krešimira Goleša odabrana kao najbolja iz naše županije na natječaju ‘Volim svoju županiju’

PrimostenPlus
od PrimostenPlus svibanj 9, 2019 10:10

Fotografija našeg suradnika, ujedno i primoštenskog zeta, Krešimira Goleša odabrana kao najbolja iz naše županije na natječaju ‘Volim svoju županiju’

Fotografija ‘Lanterna’ Krešimira Goleša odabrana je kao najbolja fotografija iz Šibensko-kninske županije na natječaju Volim svoju županiju na koji je ove godine prijavljeno 3667 fotografija. Izložba najboljih fotografija iz cijele Hrvatske bit će otvorena u Šibeniku 17. svibnja nakon čega kreće na putovanje po Hrvatskoj.

Žiri je odabrao 21 fotografiju za svaku hrvatsku županiju i Grad Zagreb, a one ulaze u postav putujuće izložbe Volim svoju županiju. Najviše glasova prikupila je fotografija „Noć na Vidovoj gori“ autora Božana Štambuka iz Splitsko-dalmatinske županije s osvojenih 38 bodova. Slijedi „Zjenica močvare“ Ivana Kapovića iz Dubrovačko-neretvanske županije s osvojenih 37 bodova te „Lege“ Mateja Snopeka iz Osječko-baranjske županije s osvojenih 36 bodova.

U kategoriji fotografije s najviše prikupljenih lajkova putem Facebooka, u postav izložbe ulaze dvije fotografije: „Surovi Velebit“ Hrvoja Jurkovića iz Ličko-senjske županije s osvojenih 16 298 glasova i „Zaleđeni poluotok Sveti Petar u Makarskoj“ Matka Begovića iz Splitsko-dalmatinske županije s osvojenih 11 005 glasova.

Prva mjesta u obje kategorije osvajaju sportske digitalne kamere Gopro hero7 Silver, a drugo prema ocjeni žirija kameru Gopro hero7 White.

Zbog velikog odaziva, u odabiru najboljih fotografija iz svih hrvatskih županija presudile su nijanse. Na čelu ovogodišnjeg stručnog žirija bila je profesionalna fotografkinja Mare Milin.

Uz Mare, članovi žirija su Ivana Gusak Galić iz Osječko-baranjske županije, Kristijan Toplak iz Virovitičko-podravske županije i Karlo Frljužec iz Krapinsko-zagorske županije.

Sve nagrađene fotografije pogledajte ovdje.

 

Izvor:Šibenik.in

PrimostenPlus
od PrimostenPlus svibanj 9, 2019 10:10