Guardian objavio top listu mjesta za ljetni odmor u Hrvatskoj, na popisu Primošten, Zlarin i Murter!

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 20 srpnja, 2021 10:06

Guardian objavio top listu mjesta za ljetni odmor u Hrvatskoj, na popisu Primošten, Zlarin i Murter!

Britanski The Guardian ovih je dana objavio listu mjesta u Hrvatskoj koja su, kako su poručili čitateljima, odlična ideja kada je u pitanju odabir ljetovanja. Kako pišu, na pobrojanih 10 lokacija posjetitelji neće zateći preveliku gužvu, a u isto vrijeme će uživati u blagodatima zemlje. Opisuju ih i kao mjesta na kojima užurbanost ne postoji, na kojima turisti mogu osjetiti što je to prava dalmatinska fjaka i ona na kojima se odlazi po svoju dozu mira i uživanja u ljepotama Hrvatske.

Na listi su se tako našli Zlarin koji je, kako navode, sjajno mjesto za istraživanje, a kao adresu na kojoj ćete pojesti zasitne porcije ribe s gradela i jela s morskim plodovima navode konobu Alduru. Popisu dodaju i konobu Prsliku u kojoj, piše novinarka Mary Novakovich, možete uživati u mediteranskoj hrani kao što su škampi i hobotnica.

PrimoštenPlus razglednica iz zraka_01Na svojoj listi Novakovich spominje i Primošten u kojem pak preporučuje obilazak vinograda i vinarija, posebno ističe vinariju Prgin, a od hrane preporučuje Agape Kitchen & Wine, restoran koji, kako kaže, nudi sjajnu pašticadu s njokima. Također, autorica teksta preporučuje i uživanje na terasi s pogledom na more u konobi Toni.

U tekstu autorice Mary Novakovich spominje se i Murter u kojem posebno preporučuje restoran Fine Food Murter za ljubitelje izdašnih porcija liganja, odrezaka i tjestenine s tartufima, dok je, kako piše, Reflektor dobar odabir restorana na plaži koji nudi cjenovno pristupačna riblja i mesna jela.

Cijeli tekst u Guardianu možete pročitati OVDJE.

Izvor:Šibenski.hr

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 20 srpnja, 2021 10:06