Hrvatski Crveni križ pokrenuo je apel za pomoć izbjeglom i raseljenom stanovništvu uslijed ukrajinske krize

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 1 ožujka, 2022 13:51

Hrvatski Crveni križ pokrenuo je apel za pomoć izbjeglom i raseljenom stanovništvu uslijed ukrajinske krize

Prema službenim podacima Gradskog društva Crvenog križa Šibenik trenutno na području županije boravi troje izbjeglica iz Ukrajine koji su smješteni u Rogoznici, a kako neslužbeno doznajemo još ih je troje smješteno u Šibeniku te dvoje na Brodarici – javlja Šibenik.in

– Trenutno još ne raspolažemo podacima o točnom broju, u našoj evidenciji su samo troje izbjeglica koji su smješteni u Rogoznici u privatnom smještaju. Stigli su jučer popodne, a mi ćemo danas uzeti njihove podatke i vidjeti što im je potrebno – kazala nam je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Šibenik Tonka Mikulandra.

Ravnateljica šibenskog Crvenog križa napominje da se svi koji prime izbjeglice moraju javiti Crvenom križu zbog evidencije.

– Mi moramo uzeti podatke i vidjeti kako postupati dalje. Najbitnije je da ih smjestimo i popišemo. Danas imamo sastanak Županijskog stožera civilne zaštite na kojem ćemo dogovoriti daljnja postupanja. Stožer civilne zaštite zadužen je tu za veliki dio posla, no svi koji žele primiti izbjeglice mogu se javiti nama – ističe Mikulandra.

Hrvatski Crveni križ pokrenuo je apel za pomoć izbjeglom i raseljenom stanovništvu uslijed ukrajinske krize. Svi oni koji žele pomoći, mogu to učiniti uplatom na žiro račun:

IBAN: HR0923600001503056530
Poziv na broj odobrenja : 705
Banka: Zagrebačka banka d.d., Zagreb, Trg bana J. Jelačića 10
Primatelj: Hrvatski Crveni križ, Ulica Crvenog križa 14-16, Zagreb
Za uplate iz inozemstva BIC (SWIFT) kod: ZABAHR2XXXX

Donirati se može i putem aplikacija za mobilno bankarstvo koristeći 2D barkod.

Apel za pomoć izbjeglom i raseljenom stanovništvu uslijed ukrajinske krize.

Sva prikupljena sredstva bit će namijenjena za pomoć izbjeglom i raseljenom stanovništvu o kojemu skrbe članice Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca na području Ukrajine i drugih država koje su prihvatile izbjeglice i svakodnevno im pružaju potrebnu pomoć, uključujući i Hrvatsku.

 

Image by jorono from Pixabay

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 1 ožujka, 2022 13:51