HRVATSKOJ OPET PRIJETI OPASNO VRIJEME Objavili niz upozorenja za cijelu obalu

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 12 rujna, 2014 11:44

HRVATSKOJ OPET PRIJETI OPASNO VRIJEME Objavili niz upozorenja za cijelu obalu

ZAGREB U kopnenom će području prevladavati oblačno, a sredinom dana i poslijepodne sunčana su razdoblja najvjerojatnija u istočnim i sjevernim krajevima. Povremeno se očekuje kiša, obilnija ponovno navečer i u noći u Gorskome kotaru, Lici te središnjim i sjeverozapadnim krajevima. Na Jadranu promjenjivo, ponegdje uz prolaznu kišu ili pljusak, a navečer i u noći novo jače naoblačenje s izraženijom kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Kiša-u-Primoštenu44

Prema prognozi Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), vjetar većinom slab. Na sjevernom će Jadranu poslijepodne jačati bura, a na srednjem i južnom jugo, pa se u prvom dijelu noći na granici sjevernog i srednjeg očekuju i orkanski udari.

Najviša temperatura između 13 i 18, na Jadranu i u istočnoj Slavoniji 21 i 26 stupnjeva Celzijevih.

Meteoalarm za danas najavljuje opasno vrijeme u području Rijeke, Istre, Kvarnera i u podvelebitskom primorju dok je u ostatku Hrvatske, osim Slavonije, potreban oprez zbog potencijalnih pljuskova ili većih količina oborina. Tako će na riječkom području puhati olujna bura s udarima i do 100 kilometara na sat, dok će u većini Hrvatske, posebno Dalmaciji, Gorskom kotaru, Lici i sjeverozapadnim dijelovima, biti obilne kiše s količinima oborine iznad 35 milimetara po četvornom metru.

HR-140912

Meteoalarm.eu

Stanje u prometu

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a na dionicama kroz gorja, kao i duž Jadranske (D8) te Ličke (D1) magistrale mogući su odroni zemlje i kamenja, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Magla mjestimice dodatno smanjuje vidljivost na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo 2 i Kikovica, a jak vjetar puše između čvora Kikovica i tunela Tuhobić.

Zbog povremeno i mjestimice jakih pljuskova kiše, HAK poziva vozače na dodatan oprez zbog veće količine vode koja se zadržava na kolniku.

Izvor: Jutarnji.hr

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 12 rujna, 2014 11:44