Imate li viška 6,3 milijuna kuna (850 000 €), možete u centru Primoštena kupiti “staru školu” !

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 9 travnja, 2018 17:23

Imate li viška 6,3 milijuna kuna (850 000 €), možete u centru Primoštena kupiti “staru školu” !

Već neko vrijeme u oglasima možete pronaći da se prodaje nekretnina u strogom centru Primoštena, na samom glavnom trgu za 849.900€ odnosno 6.320.477 kn. Ta nekretnina je Primoštencima poznata kao zgrada “stare škole” koja je desetljećima služila kao obrazovna institucija generacijama Primoštenaca!

Kako stoji u oglasu koju je postavila jedna zagrebačka agencija za nekretnine, zgrada se sastoji od podruma, prizemlja i kata, sveukupne površine oko 450 metara kvadratnih. Izgrađena je 1920. godine dok je 1987. godine izvršena adaptacija, kada se zgrada “skratila” za jedan kat, navodno da bi se ljepše uklopila u vizuru Primoštena (!?).

Namjena je poslovna, trgovačko-ugostiteljska, a objekat je, kako već svi nažalost znamo, dugi niz godina van funkcije i potrebna joj je adaptacija!

U oglasu dalje stoji da nekretnina ima važeću građevinsku i uporabnu dozvolu, te vlasnički list!

Ova nekretnina je bila dio nekad velike hotelske kuće Primošten d.d., ali u tužnoj i do dana današnjeg neshvatljivoj privatizacijskoj sapunici doživjela je očajnu sudbinu da zjapi prazna na atraktivnoj lokaciji u samom srcu Primoštena, a mogla je imati itekakvu ulogu u turističkoj ponudi našeg mjesta!

Pred njom se, nadamo se, nalazi nešto svjetlija budućnost, jer sve ove negativne bonuse je valjda odavno ispucala! Vjerujemo da će budući investitori prepoznati ovu priliku i od naše “stare škole” stvoriti respektabilnu poslovnu i turističku ljepoticu !

Ovako je izgledala nekad…

…a ovako danas (unutrašnjost):

Foto:Arhiva PP

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 9 travnja, 2018 17:23