Jačanje bure tijekom jučerašnjeg dana ponovno je rashladilo more nažalost brojnih kupača

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 9 srpnja, 2018 10:23

Jačanje bure tijekom jučerašnjeg dana ponovno je rashladilo more nažalost brojnih kupača

Jačanje bure tijekom jučerašnjeg dana ponovno je rashladilo more nažalost brojnih kupača koji željno očekuju one prave ljetne temperature koje ovo ljeto nikako da se ustale, javlja Šibenik meteo.

 

I dok se ljeti pri svakom jačanju bure more najviše rashladi na zapadu županije i u okolici Šibenika ova posljednja bura more je najviše rashladila na jugu županije koje po pravilu najmanje osjeti prodore hladnih fronti. Sonda u Rogoznici tako je jučer cijeli dan mjerila temperature mora od 19°C, javlja Šibenik meteo.

Na drugim sondama u županiji temperature mora su nešto više i kreću se od 22 do 24°C. Slabljenje bure i okretanje na sjeverozapadne smjerove uz dosta sunčanih razdoblja tijekom ovog tjedna ponovno će donijeti porast temperatura zraka, a samim time i mora koje će biti iz dana u dan sve ugodnije za kupanje.

Danas će prevladavati pretežno sunčano vrijeme. Bura će slabiti i tijekom dana okrenuti na sjeverozapadnjak. Temperature zraka kretat će se od 25 do 28°C.

Sutra će biti pretežno sunčano, a od sredine dana u zaleđu je moguć slab razvoj dnevne naoblake. Puhat će slab maestral, noću burin. Temperature zraka kretat će se od 20 do 29°C.

U srijedu će okrenuti na jugo, a lokalno postoji i mala mogućnost za pljusak ili neverin.

Dugoročni modeli krajem idućeg tjedna ponovno daju mogućnost za promjenu vremena sa kojim će u pravilu uslijediti i bura, nadajmo se i ne toliko jaka da gotovo na sredini ljeta i u jeku turističke sezone rashladi more.

Izvor:Šibenik.in

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 9 srpnja, 2018 10:23