Jedina primoštenska boćarica: ‘Drže me kao kap vode na dlanu’

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 20 veljače, 2015 15:55

Jedina primoštenska boćarica: ‘Drže me kao kap vode na dlanu’

U vojarni Bribirskih knezova u Mandalini šibenski boćari i ove zime igraju Zimsku ligu kako bi skratili vrijeme dok čekaju da se nastavi prvenstvo. A po prvi put u muškom je društvu i jedna dama, 20-godišnja Primoštenka Antonia Gašperov koja kaže kako je suigrači iz Primoštena, ali i ostali puno iskusniji boćari, drže kao kap vode na dlanu.

I dok u Istri ili Zagrebu nije uobičajeno da se i žene bave boćanjem, u Šibensko-kninskoj županiji malo je takvih. Nekoliko djevojaka ima u Tribunju, a od prošle godine i Boćarski klub Primošten ima jednu boćaricu, 20-godišnji Antoniju.
Za ljubav prema boćanju ‘kriv’ je tata Tomislav: – Tata je također boćar, dugogodišnji. Išla sam s njim na utakmice i to me privuklo. Probala sam i sama zaigrati, privuklo me i u klubu sam pitala mogu li se priključiti. Oni nisu imali ništa protiv, kaže Antonija i naglašava kako tata još uvijek puno pomaže sa savjetima.
A suigrači, što oni kažu na jedinu boćaricu u sastavu: – Drže me kao kap vode na dlanu, ističe Antonia koja je prvi službeni nastup imala na Zimskoj ligi u Mandalini. Bilo je malo treme, ali zabilježene su i prve pobjede u paru, u kojem nastupa sa suigračem Rokom Skorićem.

boćanje primošten

Foto:Šibenik.in

 

Pobijedili su Antonia i Roko u paru Banzogo i Čistu Veliku: – Protivnici s kojima igramo nam čestitaju, zapravo se i čude da jedna cura može igrati približno kao oni. I oni mi također daju savjete.

Osim u paru, zaigra Antonia i u ‘trojki’, a prije boćanja nije se bavila niti jednim drugim sportom. Uz tatu, i mama je naravno ponosna na svoju boćaricu, a prijateljice, kaže Antonia, malo se čudo, što to jedna djevojka radi u muškom sportu.

boćanje u primoštenu

Foto:Šibenik.in

Neće to pokolebati Antoniju u namjeri da i dalje igra boće. Štoviše, nije to njezina jedina ljubav koju joj je prenio tata Tomislav. Tu je i lov: – Prije godinu dana položila sam za lovca, često s tatom odem u lov. Lovili smo zečeve, fazane, kaže Antonija, jedina žena članica Lovačkog društva Jastreb iz Primoštena.

Izvor.Šibenik.in

 

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 20 veljače, 2015 15:55