Još danas i sutra promjenjivo i nestabilno vrijeme

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 21 lipnja, 2020 09:09

Još danas i sutra promjenjivo i nestabilno vrijeme

Još danas i sutra promjenjivo i nestabilno vrijeme, osobito u unutrašnjosti, a zatim sunčanije i sve toplije, u skladu s ljetom.

– U Dalmaciji pretežno sunčano i vrlo toplo. Uz umjeren i jak razvoj oblaka ponegdje će biti pljuskova, i to uglavnom u njezinoj unutrašnjosti. Puhat će umjeren sjeverni vjetar, prema otvorenom moru mjestimice i jak sjeverozapadni, pri čemu će more biti umjereno valovito. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 14 °C, na moru između 17 i 20 °C, a najviša dnevna od 23 do 28 °C – prognozirao je za HRT Dragoslav Dragojlović iz DZMZ-a.

Samo malo manje toplo bit će na jugu Hrvatske, uz većinom sunčano vrijeme, ali uz povremeno umjeren razvoj oblaka može biti lokalnih pljuskova. Vjetar slab do umjeren, mjestimice i jak sjeverni i sjeverozapadni

U novome tjednu stabilnije, ali ne i posvuda suho…

U ponedjeljak u unutrašnjosti promjenjivo, još ponegdje uz malo kiše, i to uglavnom na istoku. U utorak i srijedu djelomice sunčano i uglavnom suho. Puhat će povremeno jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, koji će potkraj utorka oslabjeti. Temperatura zraka u porastu.

– Na Jadranu idućih dana pretežno sunčano i vrlo toplo. U ponedjeljak oblačnije na jugu, uz mogućnost pljuskova. Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, koji će u utorak oslabjeti – prognozirao je Dragojlović.

 

Izvor:Šibenik.in

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 21 lipnja, 2020 09:09