Kakvo nas vrijeme očekuje na prijelazu u studeni, prosječno najkišovitiji mjesec u godini

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 27 listopada, 2014 18:56

Kakvo nas vrijeme očekuje na prijelazu u studeni, prosječno najkišovitiji mjesec u godini

Ovogodišnji će listopad ostati upamćen po tome što je prekinuo niz hladnijih i natprosječno oborinskih mjeseci. U njemu smo imali period babljeg ljeta i produženu sezonu kupanja, ali i prvi planinski snijeg u zadnjoj dekadi mjeseca. Na prijelazu u studeni dobra vijest; sljedećih sedam dana nastavit će se stabilno vrijeme

Posljednji dani listopada prolaze u znaku stabilnog jesenskog vremena. Bez obzira na zahlađenje koje nas je pogodilo početkom treće dekade listopada, dnevne temperautre zraka tijekom jučerašnjeg dana u mnogim su krajevima Dalmacije prešle 20 Celzijevih stupnjeva. S obzirom na temperauture mora koje i dalje prelaze 20°C, ugodno kupanje mora po dnevnoj topliji i dalje je moguće.

Ovogodišnji će listopad ostati upamćen po tome što je prekinuo niz hladnijih i natprosječno oborinskih mjeseci. U njemu smo imali period babljeg ljeta i produženu sezonu kupanja, ali i prvi planinski snijeg u zadnjoj dekadi mjeseca. Studeni je u Dalmaciji prosječno najkišovitiji mjesec u godini. Ipak, njegov početak obilježit će stabilno i relativno toplo vrijeme. Na prijelazu u studeni dobra vijest; sljedećih sedam dana nastavit će se stabilno vrijeme!


Utorak donosi obilje jesenskog sunca i vedrinu. U noći će puhati slaba, podno obalnog gorja prolazno i umjerena bura. Danju će prestati i okrenuti na slab vjetar zapadnih smjerova. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 1 do 7°C, uz obalu i na otocima od 7 do 13°C. Najviše dnevne temperature većinom od 17 do 22°C.

Foto-dana-listopad44

Stabilno vrijeme nastavit će se u pretežno sunčanu srijedu u kojoj će osobito u zaobalju biti prolazno umjerene naoblake. Noću tiho ili burin, danju će puhati slab vjetar zapadnih smjerova ili će biti tiho. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 3 do 9°C, uz obalu i na otocima od 9 do 14°C. Najviše dnevne temperature od 18 do 22°C.

Pretežno vedro bit će tijekom četvrtka. Ujutro se ponegdje u kotlinama zaobalja može javiti sumaglica ili magla. Noću će biti tiho ili uz neznatan burin, danju tiho ili slab vjetar zapadnih smjerova. Jutarnje temperature zraka neće se bitno mijenjati u odnosu na prethodne dane, a najviše dnevne bit će neznatno više u odnosu na srijedu.

Listopad-Primošten10

Posljednji dan listopada, petak, obilježit će stabilno i pretežno vedro vrijeme. Samo je ujutro ponegdje u zaobalju moguća prolazna magla. Noću će puhati slaba bura, danju slab sjeverozapadni vjetar. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 4 do 9°C, uz obalu i na otocima od 9 do 13°C. Najviše dnevne temperature od 18 do toplih 23°C.

Subota (blagdan Svih Svetih) proći će u znaku stabilna i sunčana vremena. Noću će puhati slaba, podno obalnog gorja na udare umjerena bura. Danju će bura prestati i okrenuti na slab vjetar zapadnih smjerova. Jutro će biti malo svježije u odnosu na prethodne dane, najviše dnevne temperature oko ugodnih 20°C ili malo više.

pogled na primošten

Bez promjene će biti i u pretežno vedru nedjelju. Noću će biti tiho ili uz burin, danju slab vjetar s jugozapada, a navečer je na moru moguće slabo jugo. Temperature zraka bez veće promjene.

Izvor: Dalmacijanews.hr / Rade Popadić

Foto: PrimoštenPlus ©

 

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 27 listopada, 2014 18:56