Kakvo nas vrijeme očekuje u drugoj polovici tjedna

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 14 siječnja, 2015 20:06

Kakvo nas vrijeme očekuje u drugoj polovici tjedna

Četvrtak će biti promjenjiv s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Malo kiše moguće je ujutro i ponovno kasno navečer samo ponegdje na sjevernom Jadranu i sjevernoj Dalmaciji. Veći dio dana puhat će slabo jugo koje će navečer početi jačati. Temperature zraka bez veće promjene u odnosu na srijedu ili neznatno više.

Petak će biti umjeren do znatno oblačan. U većem dijelu Dalmacije zadržat će se suho, a više kiše na sjevernom Jadranu, osobito navečer kada ponegdje može biti obilnija. Puhat će umjereno do jako jugo, na moru s olujnim udarima u drugom dijelu dana. Jutarnje temperature zraka bit će u laganom porastu, najviše dnevne većinom od 10 do 15°C.

Subota donosi promjenjivo vrijeme. Kiša će biti češća u Dalmaciji nego na sjevernom Jadranu, lokalno će pasti preko 30 litara po kvadratnom metru. Jugo će već u noći okretati na lebić, a zatim na slab do umjeren vjetar zapadnih smjerova. Najviše dnevne temperature na sjevernom Jadranu od 9 do 12°C, u Dalmaciji od 12 do 15°C. 

U nedjelju vrlo promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Povremeno će biti većinom slabe kiše, uglavnom u drugom dijelu dana. Zapuhat će slab do umjeren lebić i jugo. Jutarnje temperature zraka u umjerenom padu u odnosu na subotu, najviše dnevne većinom od 8 do 13°C. Ljubitelji zime više sreće možda budu imali u nadolazećem tjednu.

Crometeo.hr

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 14 siječnja, 2015 20:06