Karmela Makelja seniorska viceprvakinja!

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 30 svibnja, 2016 10:03

Karmela Makelja seniorska viceprvakinja!

U subotu, 28.05. održano je prvenstvo Hrvatske za seniore u K-1. Prvenstvo je organizirano u sportskoj dvorani u Benkovcu po prvi put, a na turniru su nastupili natjecatelji iz većine klubova u Hrvatskoj.
Kickboxing klub Dalmatino je predstavio svoje dvije natjecateljice: Nives Radić (-70 kg) i Karmelu Makelja (-60 kg).
Nives je nastupila samo u finalu i to protiv natjecateljice Tošić iz Splita. Pobjeda u niti jednom trenutku nije bila upitna, pa je Nives slavila tehničkim nokautom u 2. rundi. Time je osvojila zlatnu medalju i ponovni naslov prvakinje Hrvatske.
Karmela Makelja je kao juniorka po drugi put nastupila u seniorskoj konkurenciji i opet postala viceprvakinja. U polufinalnoj borbi je porazila Mariju Kosi iz Varaždina velikom bodovnom razlikom, ali je u finalu izgubila od protivnice Diane Franke iz Zagreba odlukom sudaca. Time je osvojila srebrnu medalju.
Natjecateljice je na natjecanju vodio trener Damir Lambaša.

Screenshot_2016-05-30-10-00-34
Nives i Karmelu očekuje kratka pauza od natjecanja, a onda slijede pripreme preko ljeta za predstojeće nastupe u sastavu reprezentacije Hrvatske. Karmela bi u kolovozu trebala otputovati u Irsku na svjetsko juniorsko prvenstvo, a Nives u rujnu na europsko seniorsko prvensto, za koje još nije određeno gdje će se održati budući da je prvotni plan održavanja bio u Antaliji, u Turskoj, ali je to obustavljeno jer se taj grad nalazi u blizini granice sa Sirijom u kojoj su ratna djelovanja.

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 30 svibnja, 2016 10:03