Karmela Makelja uzela i treći naslov prvakinje ove godine !

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 5 svibnja, 2019 12:52

Karmela Makelja uzela i treći naslov prvakinje ove godine !

U subotu, 04.05. u Opatiji, održano je prvenstvo Hrvatske u low kicku za seniore, kick lightu za juniore i light contactu za kadete. Nastupilo je preko 300 natjecatelja iz 64 kluba iz cijele Hrvatske.
Članovi Dalmatina su nastupili s 5 natjecatelja.

Karmela Makelja je nastupila u konkurenciji seniorki do 56 kg. Kako je ona bivša i sadašnja prvakinja, oslobođena je kvalifikacija, a u finalu ju je čekala Ivona Lučić iz Zagreba, inače standardna reprezentativka koja je lakoćom stigla do finala. Karmela je jakim serijama udaraca neutralizirala pripremljenu taktiku protivnice i pobijedila velikom bodovnom razlikom, te osvojila i treći naslov ove godine. Prva dva naslova su K-1 iz Osijeka u ožujku i kick lighta u travnju iz Kostrene.

Snježana Prgomet nije imala konkurenciju u kategoriji do 48 kg u kojoj je aktualna prvakinja i reprezentativka, pa je nastupila u onoj do 52 kg, ali u finalu nije uspjela svladati prvakinju, te osvaja srebrnu medalju.
Nives Radić nije mogla nastupiti na ovom prvenstvu zbog loma prsta sa posljednjeg prvenstva.

U svakom slučaju sve tri natjecateljice ostaju standardne reprezentativke koje ove godine očekuje nastup na svjetskom prvenstvu.

Vrlo dobar nastup imao je debitant Svetin Vukičević, koji je pobijedio u svojem prvom meču, da bi u drugom zbog grešaka uslijed neiskustva bio poražen. U svakom slučaju, zaslužena brončana medalja i treće mjesto u konkurenciji kadeta do 63 kg.
Brončane medalje još su osvojili Ante Kapović i Marko Štrkalj u konkurenciji juniora do 84 kg.

U kutu je natjecatelja je bio trener Damir Lambaša, a voditelj tima predsjednik kluba, Darko Mikulandra.

Natjecatelje Dalmatina za mjesec dana u Omišu očekuje posljednji nastup u prvenstvu Hrvatske i to onaj u full contactu. Očekujemo nastup u istom sastavu, pojačani za Nives Radić.

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 5 svibnja, 2019 12:52
Napišite komentar

Nema komentara

Još nema komentara!

Napišite komentar! Na ovom članku još uvijek nema komentara, ali vi možete biti prvi.

Napišite komentar
Pogledajte komentare

Napišite komentar

Email adresa neće biti objavljena
Obavezna polja su označena*