Karmela Makelja viceprvakinja Hrvatske u low kicku!

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 2 svibnja, 2016 11:06

Karmela Makelja viceprvakinja Hrvatske u low kicku!

U subotu, 30. travnja,  održano je prvenstvo Hrvatske u low kicku za seniore u Poreču. Ovo je bilo vrlo jako prvenstvo na kojemu je za šibenski kickboxing klub Dalmatino nastupila Karmela Makelja u konkurenciji seniorki do 60 kg. Koliko je bilo jako prvenstvo svjedoči i brojka od čak 9 seniorki u završnici. Neke od njih su osvajale europske i svjetske medalje.

Karmela je još uvijek juniorka i juniorska prvakinja Hrvatske, a ovo joj je bio prvi put da nastupa u seniorskoj konkurenciji, tako da je bila i najmlađa na natjecanju.

karmela makelja (1)

U prvom kolu borila se protiv Katarine Bačić iz Zagreba. Karmela je cijelu borbu dominirala i privela borbu kraju u svoju korist, te je pobijedila jednoglasnom odlukom sudaca. Time se plasirala u polufinale prvenstva. U polufinalnoj borbi ju je čekala Monika Babić iz kluba Leon Gym. U pravom ratu koji se odigrao u ringu pljuštali su udarci bez zastoja. U prve dvije runde Karmela je gubila sitnom bodovnom razlikom, ali u trećoj je krenula na sve ili ništa, te je pojačala tempo koji je ionako bio previsok, okrenula je borbu u svoju korist i pobijedila jednoglasnom odlukom sudaca, te se time plasirala u finale.

Pobijeđene protivnice su ostale u nevjerici jer su poražene od juniorke, ali su ipak fer i sportski čestitale na zasluženoj pobjedi.

Izmorena i ozlijeđena od prve dvije borbe, Karmela se nije najbolje snašla u finalu te je izgubila od iskusne seniorke Tene Lončarić iz kluba Spartan iz Zagreba odlukom sudaca i time osvojila srebrnu medalju i postala viceprvakinja Hrvatske.

karmela makelja (2)

Ovo je za Karmelu Makelju izvanredan rezultat i fenomenalan uspjeh, a svi su joj čestitali na izuzetnoj borbenosti tim više što je i dogodine još uvijek juniorka, ali već sada je pokazala da je u stanju pobjeđivati seniorke.

Karmeli je u kutu bio njen trener Damir Lambaša, a voditelj tima je bio predsjednik kluba Darko Mikulandra.

 

Izvor:Šibenskiportal.rtl.hr

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 2 svibnja, 2016 11:06