Katastrofalan početak sezone u našem mjestu, nema ni pola gostiju prema 2022., uzrok – hotel još nije otvoren

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 27 svibnja, 2023 10:27

Katastrofalan početak sezone u našem mjestu, nema ni pola gostiju prema 2022., uzrok – hotel još nije otvoren

PIŠE VEDRANA STOČIĆ/Slobodna Dalmacija

Turistička zajednica općine Primošten (TZ) u nešto manje od pet mjeseci ove godine zabilježila je 15.265 noćenja, što je 56,45 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a postotak dolazaka gostiju je još niži, tek 3412 turista ili 47,12 posto u odnosu na početni dio 2022. godine.

Riječ je o izravnoj posljedici zatvaranja hotela “Zora”, jedinog dotad aktivnog. Ovih dana pojavile su se informacije da bi “Zora” trebala 15. lipnja primiti goste, premda nisu obavljena najavljena ulaganja.

– Zbog dobrobiti lokalne zajednice i hrvatskog turizma otvorit ćemo hotel – poručuju iz tvrtke “Primošten”.

Renoviranje izgorenog bazena pričekat će još neko vrijeme. Odgovorni u hotelskoj kompaniji tvrde da je ishođena potvrda glavnog projekta, a odluka o početku radova na obnovi bit će uskoro donesena i nadaju se potpori lokalne vlasti. Unatoč svim nedaćama, u TZ-u očekuju uspješnu glavnu turističku sezonu.

snimanje iz zraka primošten_08– Na to ukazuju najave glavnih turoperatora i lokalnih turističkih agencija. Prema sustavu e-visitor, broj prijavljenih kreveta u Općini Primošten je 9980 i prema trenutnim predviđanjima u glavnoj sezoni tražit će se smještaj više.

Ovogodišnja predsezona je počela s Uskrsom, nastavila se preko prvosvibanjskih blagdana do proslave svetkovine Gospe od Loreta i dana Općine. U predsezoni smo održali jedanaestu “Primoštensku biciklijadu”, izložbu Hrvatske čipke u prostorijama Općine, te devetu Izložbu “Primoštenske čipke” uz radionicu šivanja u crkvi svetog Roka.

Dolazak posjetiteljskih skupina je nažalost ove godine zaobišao naše mjesto, jer je hotel “Zora” zatvorio vrata još u listopadu – kaže Mia Pešić, TZ-ova direktorica.

Cijeli članak pročitajte OVDJE

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 27 svibnja, 2023 10:27